2007-08-19

ТЕРОРИСТИТЕ КРЕЩЯТ: "-ДРЪЖТЕ ТЕРОРИСТА!"


До гос­по­дин Джон Мен­зи­ес

По­сол­с­т­вото на САЩ в Бъл­га­рия

гр.Со­фия

Ува­жа­е­ми гос­по­дин Мен­зи­ес,

При­те­жа­вам ко­пие от бю­ле­тин на „Ам­нес­ти ин­тер­не­шъ­нъл“, от кой­то е вид­но, че до­ка­то съм бил в зат­во­ра и меж­ду­на­род­на­та об­щес­т­ве­ност се е ин­те­ре­су­ва­ла от мо­я­та съд­ба, бъл­гар­с­ки­те влас­ти са из­да­ва­ли до­ку­мен­ти с не­вяр­но съ­дър­жа­ние, ко­е­то е прес­тъп­ле­ние по На­ка­за­тел­ния ко­декс, съг­лас­но ко­и­то до­ку­мен­ти аз съм бил осъ­ден за ак­тив­на те­ро­рис­тич­на дей­ност.

Тъй ка­то въп­рос­ни­те твър­де­ния на бъл­гар­с­ки­те влас­ти не от­го­ва­рят на ис­ти­на­та и по съ­щес­т­во са прес­тъп­ле­ние по бъл­гар­с­ко­то пра­во, аз имам на­ме­ре­ни­е­то да по­и­с­кам осъж­да­не­то на те­зи, ко­и­то са да­ли те­зи не­вер­ни до­ку­мен­ти. По­ра­ди то­ва Ви мо­ля за съ­дейс­т­вие да по­лу­ча от „Ам­нес­ти ин­тер­не­шъ­нъл“ ко­пие от до­ку­мен­та, в кой­то е за­пи­са­но, че съм осъ­ден за ак­тив­на те­ро­рис­тич­на дей­ност.

07.11.1990 г.
София С ува­же­ние: /п/
Ян­ко Ян­ков

[Публикувано в книгата на проф. Янко Янков ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ. Политическа документалистика. - С., "Янус", 1994. - 640 с.].

Няма коментари:

Публикуване на коментар