2007-09-02

ПРОКУРАТУРАТА - ДОЛЕН БАРДАК (2)

Ваши Превъзходителства,

Ваши престъпни нискойерерхични слуги на българския мафиотски режим,

На 30 май 2005 г. изпратих на Пловдивския окръжен прокурор Андрей Атанасов писмо (Виж: с. 499-500 на Том 6 на моята книга „Документ за самоличност. Политическа документалистика”), с което пределно ясно поисках две неща: а) да бъда уведовен за резултатите от прокурорската проверка относно медицинските експерименти със деца до тригодишна възраст; и б) да ми бъде съобщено кога ще бъде удобно да посетя прокуратурата и да се запозная с материалите.

Във връзка с това получих писмо, имащо дата 01 юли 2005 г. (фотокопие на това писмо е публикувано на с. 502 на Том 6 на моята книга „Документ за самоличност. Политическа документалистика”), с което съм уведомен, че възложената проверка по преписката все още не е приключила, при което не е спомената нито една дума относно второто ми искане.

По-късно ми се наложи няколкократно да споменавам в различни телевизионни предавания този интересуващ ме драстичен престъпен случай, при което изрично и пределно ясно съм наричал въпросния прокурор престъпник, обвинявайки го в прикриване на извършеното престъпление. Тъй като приемам, че този прокурор вероятно или наистина не знае, или е страхливец и се преструва, че не знае за тези мои изказвания, ползувам случая да документирам писмено твърдението си, че той е престъпник и да го приканя да ме съди, ако счита че не е такъв.

Все пак, обаче, тъй като моята главна цел е именно да ми бъде дадена възможност да се запозная с материалите, съдържащи се във въпросната преписка, обръщам се към всички вас с искането да упражните своя авторитет и властовите си правомощия, за да мотивирате Пловдивския окръжен прокурор Андрей Атанасов да ме уведоми кога да посетя офиса му, за да се запозная с материалите, съдържащи се във въпросната преписка.

14 април 2006 г. Янко Н. Янков

[Писмо №LPC-Embassy-015/14.04.2006 г. до посланиците на държавите от ЕС, Швейцария и САЩ, акредитирани в България, Президента и Главния прокурор, с копие до БТА].

Няма коментари:

Публикуване на коментар