2007-08-30

ГЕНОЦИД! (5)

ваши престъпни нискойерархични държавно-властнически слуги на българския мафиотски режим,

Ваши Превъзходителства,

На 08 март 2007 г. в електронната версия на в-к „Монитор” е публикувана статията на журналистката Магдалена ТашеваНенаситни на чужд труд”, съдържанието на която е следното:

Правителството изброило 1972 деца, чиито дарби били толкова изявени, че заслужават стипендии от по 524 лв. на месец. Държавата, оказва се, имала пари да плати и други форми на обучението им ­- курсове по изкуства, наука, спорт, пленери, лагери и пр.

Онзи ден пък председателят на бюджетната комисия Петър Димитров предложи на данъкоплатците да кредитират обучението на „даровити” студенти в чужди университети. Там, впрочем, таксата за семестър започва от около 8000 долара нагоре. Ключов момент в идеята е липсата на изискване кредитираните студенти да поемат какъвто и да е ангажимент към държавата, която е финансирала образованието им. След като завършат, те, според червения депутат, ще отдават дарбите си за процъфтяването на други държави. Което пък ни навежда на въпроса дали П. Димитров няма щение да прати някое свое внуче в чужд университет и се чуди от кого да вземе пари за таксата.

Основание за съмнения дава фактът, че след като са изчислили броя на талантливите деца с точност до едно, властимащите са пропуснали да публикуват в интернет имената им, както и имената на щастливите родители, разбира се!

Няма го и списъкът на дечицата, чието образование в чужбина ще платим с данъците си, отнемайки от издръжката на собствените си деца.

Няма и намек за някаква конкурсна процедура, по която те ще бъдат избирани. Което автоматично ни връща в близкото минало.

Партията на др. Петър Димитров има стари традиции в осигуряване на привилегии за потомството си под претекст, че е много надарено. Продукт на системата на клановите парични привилегии са не един и двама министри в последните две правителства, включително и актуалният премиер Станишев. Те бяха толкова „надарени”, че законът им разрешаваше да влизат в университета без (анонимния) конкурсен изпит, за да не лъснат действителните им способности.

В системата на червените привилегии влизаше и училището за „генийчета” в Горна Баня. Случайно или не, най-даровити в България се оказваха децата и внуците на ЦК, Политбюро, както и челядта на още 50-тина хиляди червени търтеи, известни като АБПФК. Милите дечица, някои от тях до VII клас не можеха да научат ни нотите, ни таблицата за умножение, затова пък какви мозайки от камъчета редяха и как хубаво боядисваха асфалта с тебешири! Иди кажи после, че нямат артистичен талант!

Така че идеята да наливаме по 500 лв. месечно в семейния бюджет на подбрани лица, само защото техните деца са обявени за даровити, да издържаме безвъзмездно подбрани студенти в чужбина, когато поради липса на пари в бюджета децата на обикновения български данъкоплатец трябва да чакат по 2 години ред за прием в детска градина и да изминават по 100 км ежедневно до най-близкото училище, когато уж нямало пари ни за учителски заплати, ни за училищни лекари и медсестри, е най-малкото вулгарна. Тази попара я сърбахме 45 години.

ваши престъпни нискойерархични държавно-властнически слуги на българския мафиотски режим,

Ваши Превъзходителства,

Тъй като моето мнение в случая е, че става въпрос за планирана и организирано проведена от Правителството стратегия на евгено-геноцидно образователно и икономическо унищожаване на едни слоеве от населението, за да бъде обезпечен по този начин икономически, социално и политически високият образователен, икономически, социален и политически статус на друг, привилегерован от Правителството слой, следва да бъде образувано досъдебно и съдебно наказателно разследване.

28 март 2007 г. Янко Н. Янков

[Писмо №LPC-Embassy-077/27.03.2007 г. до Главния прокурор, Президента, депутати в Европарламента, Европейския омбудсман, Техни превъзходителства посланиците на държавите-членки на ЕС, САЩ и Швейцария, БТА, завеждащата офиса на СЗО в София].

Няма коментари:

Публикуване на коментар