2007-08-30

ГЕНОЦИД! (3)

ваши престъпни нискойерархични държавно-властнически слуги на българския мафиотски режим,

Ваши Превъзходителства,

Информацията, която е поднесена в настоящето мое официално писмено изложение, е само една малка част от напълно достъпния за всекиго огромен публичен информационен масив, върху основата на който Прокуратурата би следвало отдавна да се е самосезирала и да е образувала съответното досъдебно производство за престъплението геноцид, но тъй като същата тази Прокуратура е само едно от най-нискойерархичните структурни звена от системата на Мафията, това, разбира се, не е направено.

1. На 24 март 1999 г. във в-к „Демокрация” е публикувана статия на Лили Войнова, в която се казва, че председателят на Експертния съвет по туберкулоза и белодробни болести към здравното министерство проф. Милко Милчев е съобщил предния ден, че: всяка година от туберкулоза у нас заболяват около 3500 души”; въпреки, че все още не може да се говори за епидемия, все пак туберкулозата остава една от най-разпространените болести в България, като смъртността от нея е много по-висока, отколкото от СПИН и малария; до 1989 у нас имаше намаляване на заболеваемостта, но след 1990 новите болни са се увеличили от 25,1 на 100 000 души на 41,3 на 100 000”.

2. На 28 февруари 1999 г. във в-к „Черно море” е публикувано интервю на Екатерина Джгубурия с доц. Стефанова, в която е казано, че: в България заболеваемостта от туберкулоза се у повишила двойно в сравнение с 1990 г., и че докато тогава статистическите стойности са били 25 на 100 000, то сега са 50 на 100 000; относно причините не може да бъде даден еднозначен отговор, тъй като много са факторите, които водят до това заболяване, но факт е, че туберкулозата се среща преди всичко сред населедието с по-нисък жизнен стандарт, както и сред подложените на хроничен стрес и хората с намалени жизнени сили на организма им, във връзка с което тя е предшествувана или е съпътствувана и от редица инфекционни заболявания; напълно е възможно човек да преодолее бацила на туберкулотата, когато се срещне с него, но това е възможно само ако оргинизмът му е достатъчно силен и не е изтощен от социалните условия на живот; туберкулозата засяга хората в най-творческата им възраст – между 25 и 45 години.

3. На 21 март 2002 г. във в-к „Черно море” е публикувано интервю на Иван Пенев с Управителката на областния тубдиспансер във Варна д-р Станка Левтерова, в което се казва, че: 24 март е обявен като Световен ден за борба с туберкулозата - не като празник, а като ден за равносметка; но сега равносметката не е положителна, тъй като специално за Варненския регион през периода 1983-1987 година имаме най-ниските показатели - 20 заболели на 100 000 души, докато след 1987 година, както за страната, така и за Варна, нещата са започнали да се влошават като през 2001 година заболелите от болестта вече са 34,4 на 100 000; преди всичко туберкулозата е инфекциозно заболяване, което се разпространява по въздушно-капков път - така, както се разпространява и грипът; но има голяма разлика, тъй като при туберкулозата не съществува бързо развитие на болестта; източникът на заразата е болен човек, който изхвърля тези бактерии в пространството около себе си, но тъй като туберкулозният бактерий е много издръжлив, той може с години да стои в латентно състояние и в даден момент да се активира; така че човек може да бъде заразен и да не се разболее - тоест заразяването и разболяването не са едно и също нещо; обикновено първоначално се уврежда белият дроб, но често страдат и други органи, и изобщо туберкулозата е заболяване на целия организъм – тръгнала по кръвен път, тя може да засегне всички органи; налице е увеличаване броя на заболелите деца, и това е най-тревожното; основният фактор за заболяването от туберкулоза е социалният, и тя не случайно е обявена като „социално заболяване” – тя е болестта на бедните, и колкото повече са бедните - толкова повече са и болните от туберкулоза, тъй като главните причини за заболяването са недостатъчното хранене, непълноценното хранене, имунният срив, стресът от безработицата и страхът за издръжката на семейството, отслабеният организъм, който е податлив и на много други предшествуващи или съпътствуващи туберкулозата болести; тъй като туберкулозата е социално заболяване, не е редно нейното лечение да се поема от болните, и именно обществото трябва да поеме издръжката на тяхното лечение; заразяването с туберкулоза може да стане по най-различен начин и път, но най-добрата профилактика срещу заболяването и най-доброто лечение е здравата имунна система.

4. На 24 март 2005 г. във в-к „Днес” и електронната медия „Днес БГ”, по случай Световния ден за борба с туберкулозата е публикувана информацията, че: през 2001 г. в България са били регистрирани 3862 случаи на новооткрити заболявания от туберкулоза, което е 48.8 на 100 000 души население; през 2002 г. новооткритите случаи са 3761, или 47.8 на 100 000 души население; през 2003 г. новооткритите случаи на болестта са били 3263, което е 41.7 на 100 000 души население; и през 2004 г. у нас са регистрирани 3197 новооткрити случаи с туберкулоза, което е 40.9 на 100 000 души население; поставената цел е към края 2012 г. да се съкрати разпространението на туберкулоза и смъртността от нея наполовина, т. е. да се стигне до нивото от 1990 г., когато за България това са 25 случая на 100 000 души население.

5. През 2005 г. в официалното електронно издание на Националния център по здравна информация (www.nchi-government.bg) са изнесени т. нар. Данни относно регистрирани заболявания от активна туберкулоза и хронични неспецифични белодробни заболявания през 2005 г.”, съгласно които общият брой на болните от туберкулоза е 9880, при което броят на мъжете е 6461, а на жените - 3419.

6. На 16. 12. 2005 г. във в-к „Сегажурналистката Деси Вангелова е изнесла информация, която е била дадена за БТА от доц. Румяна Маркова от Националния център по заразни и паразитни болести, съгласно която: след периода на положителни резултати в борбата против туберкулозата до 1990 г., е настъпил нов период, при който почти двойно са се увеличили болните от „жълтата гостенка” от 1990 г. насам”; докато през 1990 г. броят на болните от туберкулоза е бил 25.9 на 100 000, то през 2005 г. той вече е 42 на 100 000; според статистиката най-често от туберкулоза се разболяват възрастните хора и жените. Туберкулозата все по-често се среща при децата до 14-годишна възраст”; в цял свят туберкулозата е известна като болест на бедността”; специалистите обясняват причините за нарастване на инфектираните у нас с влошеното хранене (липса на белтъчини), стреса, лошите битови условия”; при липса на витамини и отслабена имунна защита организмът е най-уязвим към бактерията”; повечето от хората, които вдишват туберкулозната бактерия, успяват да се преборят с нея и да спрат растежа й; но бактерията става неактивна и остава да живее в тялото, като след време може да се активира от самосебе си. Това се нарича скрита туберкулозна инфекция и обикновено хората, които са заразени, не се чувстват болни, нямат определените симптоми за заболяването и не могат да заразяват други. Много заразени остават така през целия си живот и не се разболяват. При хората със слаба имунна система обаче болестта се развива. Бактерията започва да се множи и да унищожава части от тъканите. Тъй като имунната система на децата е по-слаба, те по-често могат да станат жертва на болестта. Същото се случва и с болните от СПИН, рак или хронична бъбречна недостатъчност.”


7. На 10 ноември 2006 г. в ел
ектронната медия http://www.socialniprava.info е публикувана статия под заглавие „България ще получи 7 048 835 евро за борба с туберколозата, от която която става ясно, че това е безвъзмездна финансова помощ”, предоставена от т. нар. Глобален фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и че парите са предназначени за реализирането през следващите две години на проект „Подобряване на контрола на туберкулозата в България“.

8. На 12 март 2007 г. журналистката Лили Войнова съобщава във в-к „Дневник”, че съгласно съобщение, направено пред медиите от проф. Ангел Гълъбов - директор на Института по микробиология към БАН, болните от туберкулоза се увеличават застрашително”, за последните шест години болните от туберкулоза са се увеличили три пъти, като заболяването придобива застрашителни размери. Всяка година в България се регистрират около 4 хиляди нови случаи”.

Същото съобщение журналистката прави и на 14 март 2007 г. на страниците на електронната медия www.dmgclinic.com.

9. На 14 март 2007 г. електронната медия „dnevnik.bg” е публикувала статията „Случаите на туберкулоза у нас застрашително нарастват”.

10. На 20 март 2007 г. във в-к „Монитор” се съобщава, че Председателят на Българското дружество по белодробни болести д-р Анахид Торосян е заявила че „три пъти е нараснал броят на болните от туберкулоза деца в Пловдив”.

11. На 20 март 2007 г. в електронните медии „Агенция Фокус” и „Медиапуул” журналистката Анелия БОГДАНОВА съобщава, че на пресконференция, която се е състояла във Варна, управителят на Областния диспансер за пневмофизиатрични заболявания д-р Иван Митишев е заявил, че: през 2006 г. само във Варна има 23 смъртни случаи на туберкулозноболни; само във Варна през 2006 г. за преглед през Областния диспансер са преминали 25 хиляди пациенти”.

На същата пресконференция доц. Христо Ганчев - директор на Клиниката за белодробни заболявания към УМБАЛ “Св. Марина” и национален консултант по белодробни заболявания и туберкулоза за Североизточна България, е заявил, че: туберкулозата е обществено-социално заболяване”; през 21-ви век болните умират не от туберкулоза, а с туберкулоза, т. е. тя е придружаващо заболяване на други тежки болести, от които страдат хората с ниски доходи, нисък социален статус и лош живот.

12. На 21 март 2007 г. в-к „Монитор” публикува статията на журналистката Илка Катрева Туберкулоза уби 23-ма във Варна”, в която е въпроизведена информацията, посочена по-горе.

13. На 21 март 2007 г. електронната медия News.Plovdiv24.com е публикувала статията „Пловдив с рекорд по болни от туберкулоза”, в която се казва, че на пресконференция заместник-директорът на РЦЗ д-р Стефан Елков е съобщил, че: заболеваемостта от туберколоза в Пловдив е по- висока от средната за страната”; през тази година кампанията за борба с опасната болест минава не под мото „Има ли я някъде?”, а „туберколозата е навсякъде”; заболеваемостта от туберколозата в Пловдив през 2006 година е 157 души на 100 000 души”, и че за страната заболеваемостта е 127 на 100 000;

14. На 21 март 2007 г.Дарик радио” и електронната медия http://www.darik.net са оповестили информацията на журналиста Румен Бахов, че заместник-директорът на Пловдивския Районен център по здравеопазване д-р Стефан Елков е оповестил, че по случай 24 март - Световния ден за борба с туберкулозата през тази година кампанията за борба с опасната болест минава под мото „туберкулозата е навсякъде”; „заболеваемостта от туберкулоза в Пловдив през 2006 година е 157 на 100 хиляди души, докато средно за страната е 127 на 100 хиляди”;

15. На 22 март 2007 г. електронната медия Медиапуул (http://www.mediapool.bg) е публикувала статия на журналистката Боряна Джамбазова, в която се казва, че: Все повече деца се разболяват от туберкулоза у нас”; Всяка година от „болестта на мизерията” у нас умират около 200 души”; докато през 1990 г. броят на заболелите от туберкулоза в България е бил 25 на 100 000, то през 1998 г. той вече е 50 на 100 000.

16. На 24 март 2007 г. електронната медия „Здраве” (http://www.zdrave.bg) съобщава, че проф. Ангел Гълъбов - директор на Института по микробиология към БАН е съобщил, че „за последните шест години болните от туберкулоза са се увеличили три пъти, като заболяването придобива застрашителни размери. Всяка година в България се регистрират около 4 хил. нови случая”.

17. В електронния адрес на Медицнският център „Света София” (http://www.saintsofia.com) специалистите д-р Владислава Паунова, д-р Бранимир Цанков и проф. Кисьова съобщават, че „в последните години туберкулозата взема застрашителни размери. За 5 години броят на заболелите у нас се е увеличил тройно, а всяка година се регистрират около 4000 нови случая”.

ваши престъпни нискойерархични държавно-властнически слуги на българския мафиотски режим,

Ваши Превъзходителства,

На основание така посочените по-горе факти и обстоятелства предявявам пред българската Прокуратура искането да бъде образувано досъдебно производство и да бъде осъществено разследване на престъпната евгенна и геноцидна дейност на официалната българска държавна власт, действуваща като престъпен слуга на българския филиал на руската Червена мафия.

26 март 2007 г. Янко Н. Янков

[Писмо №LPC-Embassy-076/26.03.2007 г. до Главния прокурор, Президента, Министъра на здравеопазването, Временния Генерален директор на Световната здравна организация (СЗО), депутати в Европарламента, Европейския омбудсман, Техни превъзходителства посланиците на държавите-членки на ЕС, САЩ и Швейцария, БТА, завеждащата офиса на СЗО в София].

Няма коментари:

Публикуване на коментар