2007-07-25

ЗА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ПРОПУСНА ДА БЪДЕ КАТО ЯПОНИЯ


Японски модел предложил Янко Янков

ПЛК - лидерът иска поименен списък

на виновните за кризата

Перник.

Със свой офис се сдоби в петък местната структура на Партия Либерален Конгрес. Новата политическа централа бе открита лично от националния лидер на формацията Янко Янков. Заедно с ексдепутата Тошо Пейков, зам.-председател на ПЛК, той пристигна в града ни по покана на местния лидер на партията Ангел Йорданов.

Съвременната политическа обстановка в страната бе основна тема на пресконференцията, която гостите дадоха за местните медии. Вече 8 години България се управлява от една политическа олигархия, представена от две сродни формации - БСП и СДС, чиято основна цел е обсебване на властта, каза г-н Янков. Още преди 4 години той бил предложил много от формулите за излизане на страната от кризата. В книгата си Документ за самоличност ПЛК-шефът се позовал на японския модел за развитие, като приложим и актуален за сегашната обстановка в страната.

Г-н Янков още тогава предложил да се изготви поименен списък на виновните за кризата лица от номенклатурата. Точно такъв бил изготвен по идея на американците, когато създали японската конституция, непосредствено след Втората световна война. Той включвал няколко хиляди лица, отговорни за японския милитаризъм. На тях е било забранено да заемат каквито и да било отговорни държавни длъжности, а също и да развиват собствен бизнес, който е можел да послужи за нова милитаризация на страната на изгряващото слънце, обясни лидерът на ПЛК.

Според него крайно време било японският пример да намери своето приложение в съвременна България, като се забрани бизнес на някои персони, които, държейки икономическата власт, диктуват политиката на страната.


[Материал на Росица Симеонова във в-к "Съперник" бр.227 (1388)/08.12.1997 г.; публикуван и на стр.282-283 от книгато на проф. Янко Янков ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ (Политическа документалистика). Том 3. Българската държава абдикира в полза на Червената мафия. - С., "Янус", 2002. - 576 с.].

2 коментара:

  1. Българоубийци са и сини, и червени, и жълти.

    ОтговорИзтриване
  2. Наблюдавайки японците след трагичното земетресение и цунамито не видяхме мародерство! Видяхме взаимопомощ. Ние българите как ли бихме изглеждали след такова бедствие? И на комунистическия режим защо да не погледнем като на тежко бедствие /не изключвам и годините след 1989-та/. Как да разбираме корените на това бедствие? Каква стратегия и организация за справяне с дългосрочните последици от него имаме като нация? У нас не настъпи оздравителен духовен катарзис поради престъпленията на комунистическия режим и разграничаване от тях. Много ми е интересно как се е променил манталитетът на японците след Втората Световна война: императорът там е бил обожествяван до 1945 г.?

    ОтговорИзтриване