2007-07-27

САМО БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ СИ ИМА ДЪРЖАВА


Държавата е

част от мафията

Янко Янков,
Председател на Съюза на юристите демократи


За по-добрата работа на съдебната система в България пречат господарите. Институционално те са същите онези, които се настаниха в България с военния преврат през септември 1944 г. Днес само персоналните изпълнители са по-други. Те са по-интелигентни, по-префинени, много по-рафинирани в жестокостта си. По-точно – това са днешните институционални трансформации на българските филиали на КГБ и ГРУ. По-рано те бяха част от държавната структура и налагаха тоталната си власт от името на държавата. Днес те формално са се изнесли извън държавната структура, при това заедно с парите на държавата, и са се формирали като Червена мафия. Или иначе казано, с парите на българската държава и с “джентълменското съгласие” на Запада Червената армия се е превърнала в Червена мафия.

В историята на човечеството има много социално-политически трансформации, но тази е уникална и е качествено нов вид. Изнасяйки се извън държавата и ставайки престъпна мафия, за разлика от всички други, известни в историята мафиотски организации, тези структури не се отделиха от държавата и от обществото, а превърнаха самата държава и голяма част от обществените структури (напр. политическите партии, обществените организации и най-вече икономическите структури) в свои нискойерархични звена. Така те не само запазиха и днес престъпния характер на комунистическата държава, но дори виртуозно усъвършенствуваха този характер на държавната власт, като я превърнаха в нискойерархично звено на мафията. Именно поради това съдебната система, която по-рано бе “ударният юмрук” на комунистическата власт, днес продължава да е “ударен юмрук”, но вече на Червената мафия.

Твърде много са факторите, от които зависи това, че днес служителите на Шесто управление на ДС все още тотално определят механизмите и работата на съдебната система. Абсурдно е, обаче, да се мисли, че тяхното отстраняване от съдебната система е възможно да стане, без преди това то да е станало в държавата. Усилията на хора като Никола Филчев могат да останат напълно безсмислени, ако същите процеси преди това не бъдат завършени в Президентството, парламента и правителството. А там е страхотно гъмжило както от служители и агенти на Шесто, така и от агенти на посткомунистическата трансформация на Шесто – мафията. Преди 20 години получих присъда включително и за това, че като преподавател в Юридическия факултет бях казвал пред студентите, че е време от държавата да бъде отделена не само църквата, но и дяволът. А както се вижда, дяволът все още е в най-дълбоката основа на всички дейности на държавата.

Естествено не съм ядосан и не се ядосвам нито на Румен Янков, нито на Нели Куцкова, нито на който и да е. През последните 20 години не се ядосвам на нищо, което е свързано с взаимоотношенията ми с обществените и държавните структури. Като юрист гледам на нещата така, както лекарят хирург гледа на тумора, който трябва да бъде опериран – тоест професионално и без емоции. Война срещу личности ме интересува само дотолкова, доколкото те са функция на определени антихуманни идеи или институции. За мен личностите Нели Куцкова и Румен Янков са само институционална функция на Демона на Злото, действуващ от името на държавата. При това – и двамата не отговарят на законовите изисквания за членство във Висшия съдебен съвет и участието им в дейността на този орган е нелегитимно.

Разбира се, не са само те. Многократно съм писал за много други личности от съдебната система. Не е ли показателен фактът, че всички служители на МВР, следователи, прокурори и съдии, които по някакъв начин са участвували в моето противозаконно репресиране, са били награждавани от държавата – и от комунистическата, и от демократичната държава! При това наградите, които те са получили от “демократичната власт”, са много по-големи от тези, които им е дала комунистическата власт.

Ще посоча имената само на няколко души: 1) по указание на Шесто управление на ДС съдийката Тотка Янева ме осъди на 12 години затвор, после присъдата бе коригирана на 6 г. и 6 м., а след пълното й изтърпяване бях признат за невинно осъден; за заслугите й в това отношение комунистическата власт й даде апартамент, а демократичната власт я повиши в съдийска длъжност във Върховния съд, а после и в длъжност на ръководител на отделение; 2) второинстанционният съдия от Върховния съд Младен Данаилов бе постановил, че присъдата на първата инстанция е законосъобразна, и с това ме остави в затвора; после именно “демократическата” власт издигна този съдия до съдия в най-високата съдебна йерархия, като го направи съдия в Конституционния съд; 3) подполковникът от ДС Божидар Антонов е ръководел голяма част от противозаконните секретни разработки против мен и против брат ми Камен Янков; нещо повече – той е един от преките виновници за убийството на брат ми; комунистическата власт го издигна само в чин полковник, а именно “демократическата” власт го произведе в чин генерал и го назначи на отговорен пост в системата на МВР в продължение на много години. Днес, доколкото знам, той е член на проамериканския Атлантически клуб на Соломон Паси.

Каква е версията за трагичната смърт на прокурора Николай Джамбов? Хипотезите са две – самоубийство и убийство. Първата хипотеза задължително поставя преди всичко следните два въпроса: “Кой и защо е назначил за прокурор психически неустойчиво лице?” и “Дали склонността му към самоубийство не е била предварително калкулирана още при назначаването му за прокурор, но с план това да се случи след пълното му “изцеждане” в полза на мафията?”. Втората хипотеза е тази, която аз като юрист приемам за главна работна хипотеза. За мен показанията на двете свидетелки са неубедителни и подлежат на прецизна проверка. Считам за напълно вероятно заинтересовани от неговата смърт да са тези, престъпленията на които той е прикривал в продължение на много години и после, когато е възникнала опасност той да проговори и да разкрие истината, той е бил ликвидиран, за да се скрие истината.

Бившите служители на Шесто управление на ДС днес нямат никакъв интерес от ефективна работа на съдебната система, защото всяка секунда от тяхната бивша “държавническа” и сегашната им мафиотска дейност е престъпление. И защото не им се влиза в затвора. Впрочем, изричен отговор на този въпрос е даден в една строго секретна инструкция на КГБ от 1947 г., изпратена до резидентите на правителствата във всички завладени от червената армия европейски територии. Текстът на тази инструкция бе публикуван в българския печат още през 1991 г. Според нейните текстове строго се забранява разследване и обявяване за виновни на служителите на държавата. От 1947 г. до днес всички български държавни глави, парламенти и правителства спазват най-строго изискванията на тази инструкция. Разликата в ситуацията е само в това, че по-рано Червената армия ни водеше към комунизма, а днес Червената мафия е легитимирана от Запада да ни води към капитализма, а държавата е част от мафията.

[В-к "Стандарт"/15.05.2000 г.; материалът е публикуван и на стр.198-201 от книгата на проф. Янко Янков ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ (Политическа документалистика). Том 5. Кого защитава Западът - Човешките права или Червената мафия. - С., "Янус", 2003. - 546 с.].


Няма коментари:

Публикуване на коментар