2013-04-06

Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството, на Президента, и на другите държавни институции! – 545



Address for letters:
Янко Николов Янков –
гражданско лице – гражданин на Европейския съюз,
Председател на Партия Либерален конгрес,
Председател на Съюза на юристите-демократи,
Председател на УС на Базисния Институт
за Проучване и защита на човешките права,
Дописен член (член-кореспондент) на
Българската академия на науките и изкуствата
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
Web sites:
========================================================= 
06 Април 2013 г.


Всички карти на масата и отговорност
за престъпленията на
Специалните държавни служби,
на Прокуратурата, на Съда,
на Правителството, на Президента,
и на другите държавни институции! – 545


До г-н Сотир С. Цацаров
Главен прокурор на България,
Съдебна палата, бул. „Витоша” №2, 1000 София
Към: ВКП вх. № 3307 / 2013


І.

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Както вече Ви е известно от моите първи официални писмени изложения до Вас,
            вече повече от три месеци, така неречените сто (100) дни, моята лична стратегия е била,
            КАКТО И ДОСЕГА, да подлагам Прокуратурата като институция на почти ежедневен принципен натиск за спазване на Правото,

            НО ОТДЕЛНО ОТ ТОВА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ деликатно да се опитвам да обезпечавам лично на Вас напълно достатъчно време да се ориентирате в новата за Вас фунция и свободно да решите с кого да бъдете – с Правото или с Мафията;
            и именно с оглед на тази стратетия досега официалните ми изложения формално беха адресирани до досегашния заместник-главен прокурор Камен Ситнилски, когото познавам лично отпреди половин век и за когото превъзходно зная, че е изключително опасен внедрен в Прокуратурата престъпен слуга на комунистическите и посткомунистическите специални служби и на Червената Мафия.

            Тъй като считам, че вече са налице определени факти и основания да внеса корекции в тази си досегашна лична стратегия към Вас,
            с настоящите редове заявам, че вече,
            БЕЗ ДА ИЗОСТАВЯМ СТРАТЕГИЯТА СИ ДА ИМАТЕ ШАНС ЗА АДЕКВАТНА ОРИЕНТАЦИЯ В НОВАТА ЗА ВАС ПРОФЕСИОНАЛНА ФУНКЦИЯ,
         официалните ми изложения ще бъдат адресирани лично до Вас в качеството Ви именно на Главен жрец на Прокурорската институция.

*************

            Така, тук приложено, Господин Главен Прокурор Цацаров, предоставям на Вашето внимание ДВА ТЕКСТА, взети от публичното информационно пространство:
Текст Първи:

Над половината от децата у нас са на прага на бедността

Най-застрашени са тези с ниско образовани родители
Публикувано: 6 апр. 2013, 10:34 | Обновено: 6 апр. 2013, 10:34
            Близо 52 на сто от децата у нас под 18-годишна възраст са в риск от бедност или социално изключване, сочи анализ на Евростат за децата в риск от бедност в Евросъюза.
            Данните на Националния статистически институт (НСИ) сочат, че на прага на бедността през 2010 г. са били над 22 процента от хората у нас или 1,6 млн. души.
            От тях около 660 хил. са били под 18 години.
            Всички те са живели в крайна нищета и материални лишения.
            Средният показател за риск от бедност за страните от Европейския съюз през годината на измерването е бил 27 на сто. В Румъния 49 на сто от населението в тази възрастова категория живее на прага на бедността. За Унгария процентът е 39. Литва, Латвия, Естония, Италия, Гърция и Испания са с около 30. Най-малък е рискът от бедност в Скандинавските страни. Дания и Швеция са с около 16. Исландия - 17 на сто, Холандия – 18, Австрия – 19, Чехия – 20.
            Статистиката сочи, че от 2008 до 2010 г. индексът на риск от изпадане в бедност или социално изключване за децата под 18 г. е нараснал най-силно.
            Така за Ирландия той достига 11 на сто, Латвия – 10, Унгария – 6,2, а за България делът е 7,6. Най-застрашени от финансовата и материални лишения са децата и младежите, които растат в семейства с ниска интензивност на работа – 45 процента. 49 на сто от децата с ниско образовани родители също попадат в рисковата категория. Други 18 на сто от децата с риск за бедност живеят в домакинства с един родител./БЛИЦ

*************

Текст Втори:

09:00, 30.12.12,

„Трима близнаци командват в дома на Фидосова

автор(и): Труд, прочитания: 13777, коментари: 40
         „Най-после му изби зъбчето, но докато това стане, вкъщи се видяхме в чудо. Плачеше, неспокоен, върти се, не иска да спи, отказва и да яде, абе голямо притеснение си беше. Но и това мина, сега вече е добре, весел, подскача, закача се, гушка се, много е игрив.“
         Това разказва шефката на правната комисия в парламента Искра Фидосова на своя колежка в последния работен ден на парламента за тази година и с гордост показва някакви снимки от джиесема си.
         Дали защото предстоят коледните и новогодишните празници и настроението в кулоарите на Народното събрание е малко по-лежерно, но даже и Фидосова малко се е отпуснала, така че промените в Изборния кодекс, избор на нов главен прокурор, Закона за конфискацията и т.н., все теми, за които насън да я бутнеш, почва веднага да говори, са отстъпили място на по-светски и човешки разговори.
         Оказва се, че в семейството на депутатката от ГЕРБ отскоро се е появил нов член - 7-месечното бебе Армандо.
         „Много дълго време търсихме и избирахме кученце, преди това дълги години имахме друго, но то почина“, разказва Фидосова.
         След него си взели котка - сиамката Кери, която също е пълноправен член на семейството. „Но не успя да запълни съвсем празнината, която се отвори и в дома ни, и в душите ни, когато предишното ни кученце умря. Всички, които са имали за домашен любимец куче, знаят за какво говоря, съжителството с него ти дава съвсем други усещания - много по-интелигентни, обичливи и благородни животни са“, категорична е зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.
         За Армандо казва, че е истинско малко, изящно бижу. Такъв ще си и остане дори и като порасне, тъй като е от декоративната порода - померан мини-шпиц. Но не какъв да е, а от сой - баща му е печелил многобройни престижни отличия на кучешки изложби. Последно станал вицесветовен шампион и европейски шампион в Москва, горда е Искра Фидосова.
         Максималното тегло, което трябва да достигне Армандо е 2 кг и 200 грама. Опашките на тази порода са типични за шпицовете, завити върху гърба, откъдето идва и името им. Имат дълга, гъста и мека козина и приличат на плюшена играчка. Но това е само привидно - захапката им е много силна, имат остър и любопитен поглед, който държи всичко под контрол, обяснява вещо шефката на правната комисия. Депутатката прочела купища литература за отглеждането на този вид кучета още преди мъникът да се появи в дома.
         Знаела, че са приятелски настроени, игриви и много активни, но въпреки това останала изненадана какъв мини ураган от позитивна енергия ще връхлети дома , вземайки Армандо. Той бързо се адаптирал към живота на семейството, тъй като породата е много интелигентна и се поддава на дресировка. Лесно свикнал да ходи до тоалетната на определеното за целта място, а когато минали карантинния период - първите три месеца, през които кутретата не се извеждат, започнал направо да си върши „работата“ навън като големите кучета. Въпреки миниатюрните си размери Армандо има изнесен глас, перчи се, лае силно и от него ще излезе добър пазач. „Много преди някой да позвъни на вратата ни, вече знаем, че ще имаме гости“, смее се Искра Фидосова.
         „Доста се забавлявахме, когато разбрахме, че и той е зодия Близнаци - на 21 юни ще навърши една годинка. Очевидно - някаква съдба е да съм заобиколена от този знак, тъй като Близнаци е и сиамката - Кери, само че тя е родена на 1 юни, а синът ми Франсоа празнува рожден ден на 11 юни. Ние с мъжа ми сме малцинство, у нас командват Близнаците“, шегува се Фидосова.
         В началото сиамката Кери, до този момент пълновластна господарка на дома, яростно ревнувала от Армандо. До такава степен, че първите три седмици не се показвала и дала да се разбере, че е много сърдита на стопаните си. Глезлата обаче разбрала, че колкото и да се цупи, мини-шпицът ще остане и се примирила със съдбата си. Но започнала да го тормози. Още повече, че и Армандо си го търсел, като налитал да яде от нейната храна. За което си отнасял боя. Колкото пъти си навирал муцуната в купичката на Кери, толкова пъти тя го плясвала с лапички по главата. Сега обаче вече царят мир и любов, още повече че и кучето се е научило да не „гледа в канчето“ на котката. И докато за нея се купуват консерви от магазина, то за менюто на Армандо се полагат специални грижи - всичко му се приготвя у дома, тъй като кучето е на специална диета и не трябва да наддава на килограми.
         Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. От сместта се правят мънички кюфтенца. Порционът за едно хранене е не повече от 35-40 г. Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце.
       И Кери, и Армандо се радват на собствени гардероби. Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.
       И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.“

*************

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Тъй като самите текстове са пределно красноречеви, на този етап аз се въздържам от коментар.

            Все пак, обаче, ще уточня, че
            Искра Фидосова Искренова доскоро бе
            пръв съпредседател на парламентарната група на политическата партия ГЕРБ в 41-то Народно събрание,
         както и Председател на комисията по правни въпроси към 41-то НС,
         а в момента е кандидат за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в Монтана. 

         Ще уточня, също така, че
         докато за десетки или стотици деца липсват лекарства и адекватно лечение, и
         докато за хиляди деца липсват каквито и да са най-елементални условия за оцеляване,
         то нейната законодателна стратегия очевидно има съвсем друга насоченост – нейната котка и нейното кученце:
         Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. От сместта се правят мънички кюфтенца. Порционът за едно хранене е не повече от 35-40 г. Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце.
       И Кери, и Армандо се радват на собствени гардероби. Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.
       И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.“

         Освен това, още сега изрично и пределно ясно ще заявя позицията си, че в случая става дума
НЕ САМО И ДОРИ НЕ ТОЛКОВА
ЗА КОРУПЦИОННО МОТИВИРАНА СТРАТЕГИЯ ЗА УБИЙСТВА НА МАЛКИ ДЕЦА,
А ПРЕДИ ВСИЧКО И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА
СТРАТЕГИЯ НА ГЕНОЦИД,
ОСЪЩЕСТВЯВАНА ОТ
ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛИТ НА
БЪЛГАРСКИЯ КЛАН НА РУСКИЯ
ПАРАВОЕНЕН ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ ЧЕНГЕДЖИЙСКО-МАФИОТСКИ
ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЖИМ

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            категорично и ясно настоявам
         СПЕШНО И НЕОТЛОЖНО да възложите на Националната следствена служба прецизно да извърши легитимните процедури  
         и да бъда своевременно уведомени за хода и резултата от тези процедури.

            Впрочем,       Господин Главен Прокурор Цацаров,
         Настоявам за най-строго и прецизно спазване на принципите и нормите на Правото.

  fidosova

Трима близнаци командват в дома на Фидосова 

 
06 Април 2013 г.                                                      Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар