2013-04-06

Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството, на Президента, и на другите държавни институции! – 544Address for letters:
Янко Николов Янков –
гражданско лице – гражданин на Европейския съюз,
Председател на Партия Либерален конгрес,
Председател на Съюза на юристите-демократи,
Председател на УС на Базисния Институт
за Проучване и защита на човешките права,
Дописен член (член-кореспондент) на
Българската академия на науките и изкуствата
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
Web sites:
========================================================= 
05 Април 2013 г.


Всички карти на масата и отговорност
за престъпленията на
Специалните държавни служби,
на Прокуратурата, на Съда,
на Правителството, на Президента,
и на другите държавни институции! – 544


До г-н Сотир С. Цацаров
Главен прокурор на България,
Съдебна палата, бул. „Витоша” №2, 1000 София
Към: ВКП вх. № 3307 / 2013


І.

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Както вече Ви е известно от моите първи официални писмени изложения до Вас,
            вече повече от три месеци, така неречените сто (100) дни, моята лична стратегия е била,  
            КАКТО И ДОСЕГА, да подлагам Прокуратурата като институция на почти ежедневен принципен натиск за спазване на Правото,
            НО ОТДЕЛНО ОТ ТОВА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ деликатно да се опитвам да обезпечавам лично на Вас напълно достатъчно време да се ориентирате в новата за Вас фунция и свободно да решите с кого да бъдете – с Правото или с Мафията;
            и именно с оглед на тази стратегия досега официалните ми изложения формално беха адресирани до досегашния заместник-главен прокурор Камен Ситнилски, когото познавам лично отпреди половин век и за когото превъзходно зная, че е изключително опасен внедрен в Прокуратурата престъпен слуга на комунистическите и посткомунистическите специални служби и на Червената Мафия.

            Тъй като считам, че вече са налице определени факти и основания да внеса корекции в тази си досегашна лична стратегия към Вас,
            с настоящите редове заявам, че вече,
            БЕЗ ДА ИЗОСТАВЯМ СТРАТЕГИЯТА СИ ДА ИМАТЕ ШАНС ЗА АДЕКВАТНА ОРИЕНТАЦИЯ В НОВАТА ЗА ВАС ПРОФЕСИОНАЛНА ФУНКЦИЯ,
         официалните ми изложения ще бъдат адресирани лично до Вас в качеството Ви именно на Главен жрец на Прокурорската институция.

*************

            Така, тук приложено, Господин Главен Прокурор Цацаров, предоставям на Вашето внимание ДВА ТЕКСТА, взети от публичното информационно пространство:
Текст Първи:
03.04 20:40 –
„Убийства на деца в България
Автор: borsi Категория: Новини
Последна промяна: 03.04 22:05
Фондът за лечение на деца в чужбина
е върнал на държавата близо 25 млн. лв.,
за да могат чиновниците да вземат по-големи заплати!
         Фондът за лечение на деца в чужбина е върнал на държавата близо 25 млн. лв. С тези пари е трябвало да се спасят стотици болни българчета. Но това не е станало! Колосалната сума е осигурена на фонда от държавата. Става дума за 4-годишен период (от 2005 до 2008 г. вкл.). И тъй като фондът е държавен, то в края на годината той е задължен да връща не-изразходените от субсидията пари обратно в държавната хазна. Октомври 2008 г. на фонда са били отпуснати 20 млн. лв. от бюджетния излишък. От тях за лечение на деца са дадени около 550 000 лв., а останалите 19,4 млн. лв. били върнати на държавата след края на годината

 

         Малката 5 годишна Габи, на която отказаха лечение от фонда, умря!  И вашето дете може да умре утре защото, поредния изрод в администрацията иска да кара ски на Банско в почивните дни, или да си купи нова кола
         Одитът на Сметната палата откри: няма регламентирани срокове, в които фондът и комисията да са задължение да отговорят на молбата за помощ  - Това се прави нарочно, за да може отложените суми за календарната година да се върнат на държавата, а чиновниците да получат поощрителни бонуси за реализираните „икономии” в календарната година!
         Няма ясно определени критерии за одобрението им, следователно роля играе субективният фактор – Това се прави за да могат да се изнудват родителите на умиращите деца!
Децата в България умират,
за да могат чиновниците да ходят на плаж, на ски, на екскурзии в чужбина, да играят тенис,
за да могат да си купуват нови коли на лизинг,
да обядват в ресторант, събота и неделя да окупират луксозните хотели, почивайки си от уморителната си дейност
на която би завидял и палач в Дахау.
         Не вярвате?
         Проверете ведомостите за заплати.
         Проверете разходите на администрацията във Фонда за „лечение“ на деца в чужбина.
         За децата пари може да „няма“, но за техните заплати винаги има.  
         За топли и приятни офиси, на които данъкоплатците плащат ток, за безплатни телефони и луксозно обзавеждане, безплатни служебните коли карани с безплатен служебен бензин, за командировките в чужбина „в името на децата” които тихичко си умират, за да могат шепа изроди, наричащо подигравателно родителите на децата „Андрешковци”,  да живеят охолно и да се обогатяват с всяко убийство!
         Знае ли някой от вас, какви заплати вземат чиновниците във фонда?
         С колко % са им качвани заплатите във всяка година на кризата?
         Какви бонуси си раздават, колко дни платен отпуск ползват (платен от вашите пари), какви пари за облекло получават (да, точно за дрешки горките, че „ходят голи и боси“), какви служебни и лично коли карат, какви кредити изплащат за купените от тях апартаменти в „кризата“?!
          Умрели деца?!
         На кой му пука?!  Да мрат деца на робите, нали ще заведат своите на море в Гърция и ще им платят частното училище!
         Смятате, че съм краен и че чиновниците извършили убийства на деца с цел - придобиване на  материална облага (нещо за което се полага затвор, а в близкото минало се полагаше и смъртно наказание) не са изроди и дегенерати?
         Молете се Бог, Аллах, Вишну, Великият Дух на Сиуксите и Съдбата да не ви докажат обратното, чрез смъртта на вашето дете. Амин!“

*************

Текст Втори:

09:00, 30.12.12,

„Трима близнаци командват в дома на Фидосова

автор(и): Труд, прочитания: 13777, коментари: 40
         „Най-после му изби зъбчето, но докато това стане, вкъщи се видяхме в чудо. Плачеше, неспокоен, върти се, не иска да спи, отказва и да яде, абе голямо притеснение си беше. Но и това мина, сега вече е добре, весел, подскача, закача се, гушка се, много е игрив.“
         Това разказва шефката на правната комисия в парламента Искра Фидосова на своя колежка в последния работен ден на парламента за тази година и с гордост показва някакви снимки от джиесема си.
         Дали защото предстоят коледните и новогодишните празници и настроението в кулоарите на Народното събрание е малко по-лежерно, но даже и Фидосова малко се е отпуснала, така че промените в Изборния кодекс, избор на нов главен прокурор, Закона за конфискацията и т.н., все теми, за които насън да я бутнеш, почва веднага да говори, са отстъпили място на по-светски и човешки разговори.
         Оказва се, че в семейството на депутатката от ГЕРБ отскоро се е появил нов член - 7-месечното бебе Армандо.
         „Много дълго време търсихме и избирахме кученце, преди това дълги години имахме друго, но то почина“, разказва Фидосова.
         След него си взели котка - сиамката Кери, която също е пълноправен член на семейството. „Но не успя да запълни съвсем празнината, която се отвори и в дома ни, и в душите ни, когато предишното ни кученце умря. Всички, които са имали за домашен любимец куче, знаят за какво говоря, съжителството с него ти дава съвсем други усещания - много по-интелигентни, обичливи и благородни животни са“, категорична е зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.
         За Армандо казва, че е истинско малко, изящно бижу. Такъв ще си и остане дори и като порасне, тъй като е от декоративната порода - померан мини-шпиц. Но не какъв да е, а от сой - баща му е печелил многобройни престижни отличия на кучешки изложби. Последно станал вицесветовен шампион и европейски шампион в Москва, горда е Искра Фидосова.
         Максималното тегло, което трябва да достигне Армандо е 2 кг и 200 грама. Опашките на тази порода са типични за шпицовете, завити върху гърба, откъдето идва и името им. Имат дълга, гъста и мека козина и приличат на плюшена играчка. Но това е само привидно - захапката им е много силна, имат остър и любопитен поглед, който държи всичко под контрол, обяснява вещо шефката на правната комисия. Депутатката прочела купища литература за отглеждането на този вид кучета още преди мъникът да се появи в дома.
         Знаела, че са приятелски настроени, игриви и много активни, но въпреки това останала изненадана какъв мини ураган от позитивна енергия ще връхлети дома , вземайки Армандо. Той бързо се адаптирал към живота на семейството, тъй като породата е много интелигентна и се поддава на дресировка. Лесно свикнал да ходи до тоалетната на определеното за целта място, а когато минали карантинния период - първите три месеца, през които кутретата не се извеждат, започнал направо да си върши „работата“ навън като големите кучета. Въпреки миниатюрните си размери Армандо има изнесен глас, перчи се, лае силно и от него ще излезе добър пазач. „Много преди някой да позвъни на вратата ни, вече знаем, че ще имаме гости“, смее се Искра Фидосова.
         „Доста се забавлявахме, когато разбрахме, че и той е зодия Близнаци - на 21 юни ще навърши една годинка. Очевидно - някаква съдба е да съм заобиколена от този знак, тъй като Близнаци е и сиамката - Кери, само че тя е родена на 1 юни, а синът ми Франсоа празнува рожден ден на 11 юни. Ние с мъжа ми сме малцинство, у нас командват Близнаците“, шегува се Фидосова.
         В началото сиамката Кери, до този момент пълновластна господарка на дома, яростно ревнувала от Армандо. До такава степен, че първите три седмици не се показвала и дала да се разбере, че е много сърдита на стопаните си. Глезлата обаче разбрала, че колкото и да се цупи, мини-шпицът ще остане и се примирила със съдбата си. Но започнала да го тормози. Още повече, че и Армандо си го търсел, като налитал да яде от нейната храна. За което си отнасял боя. Колкото пъти си навирал муцуната в купичката на Кери, толкова пъти тя го плясвала с лапички по главата. Сега обаче вече царят мир и любов, още повече че и кучето се е научило да не „гледа в канчето“ на котката. И докато за нея се купуват консерви от магазина, то за менюто на Армандо се полагат специални грижи - всичко му се приготвя у дома, тъй като кучето е на специална диета и не трябва да наддава на килограми.
         Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. От сместта се правят мънички кюфтенца. Порционът за едно хранене е не повече от 35-40 г. Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце.
       И Кери, и Армандо се радват на собствени гардероби. Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.
       И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.“

*************

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            Тъй като самите текстове са пределно красноречеви, на този етап аз се въздържам от коментар.

            Все пак, обаче, ще уточня, че
            Искра Фидосова Искренова доскоро бе
            пръв съпредседател на парламентарната група на политическата партия ГЕРБ в 41-то Народно събрание,
         както и Председател на комисията по правни въпроси към 41-то НС,
         а в момента е кандидат за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в Монтана. 

         Ще уточня, също така, че
         докато за десетки или стотици деца липсват лекарства и адекватно лечение, и
         докато за хиляди деца липсват каквито и да са най-елементални условия за оцеляване,
         то нейната законодателна стратегия очевидно има съвсем друга насоченост – нейната котка и нейното кученце:
         Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. От сместта се правят мънички кюфтенца. Порционът за едно хранене е не повече от 35-40 г. Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце.
       И Кери, и Армандо се радват на собствени гардероби. Тъй като сиамката е със сива козина, много отива червено. Затова и всичките зимни пуловери са решени в този цвят. За лятото Фидосова е накупила полички, има и спортни костюмчета с тениски, когато я извеждат на излет. За специални поводи дори си има бална рокля.
       И Армандо не остава по-назад в тоалетите. Във всекидневието си Фидосова най-често го облича с джинси и тениски. Има си дори и моряшко костюмче. Гвоздеят в гардероба му обаче е червено кожухче на джудженце, с което Армандо се фръцка щастлив.“
        
         Освен това, още сега изрично и пределно ясно ще заявя позицията си, че в случая става дума
НЕ САМО И ДОРИ НЕ ТОЛКОВА
ЗА КОРУПЦИОННО МОТИВИРАНА СТРАТЕГИЯ ЗА УБИЙСТВА НА МАЛКИ ДЕЦА,
А ПРЕДИ ВСИЧКО И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА
СТРАТЕГИЯ НА ГЕНОЦИД,
ОСЪЩЕСТВЯВАНА ОТ
ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛИТ НА
БЪЛГАРСКИЯ КЛАН НА РУСКИЯ
ПАРАВОЕНЕН ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ ЧЕНГЕДЖИЙСКО-МАФИОТСКИ
ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЖИМ.

            Господин Главен Прокурор Цацаров,
            категорично и ясно настоявам
         СПЕШНО И НЕОТЛОЖНО да възложите на Националната следствена служба прецизно да извърши легитимните процедури  
         и да бъда своевременно уведомени за хода и резултата от тези процедури.

            Впрочем, Господин Главен Прокурор Цацаров,
         Настоявам за най-строго и прецизно спазване на принципите и нормите на Правото

  fidosovaТрима близнаци командват в дома на Фидосова 

 
05 Април 2013 г.                                                      Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар