2013-08-06

ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ 2013 – QUO VADIS?







            Още в самото начало искам да подчертая, че от дълго време насам в България се подготвя ВТОРИ ФАЛШИВ “ДЕСЕТИ НОЕМВРИ”. Първият фалшив десетоноемврийски преврат беше извършен от висшата комунистическа номенклатура през 1989 г. и имаше за цел да трансформира политическата власт в икономическа и да я предаде в ръцете на 300 фамилии, които управляваха България след 1944 година. Времето за реализацията на този втори фалшив “десети ноември” е точно подбрано и съобразено със съчетаването на благоприятни вътрешни и външни фактори, контролирани от вътрешни и външни сили.
            Абстрахирам се от обсъждането на конкретните и явни причини за настоящите протести и пристъпвам към анализа на очертаващите се следствия, които могат да се обобщят с едно изречение:
            ПРИ СЪХРАНЯВАНЕ НА ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА АКТУАЛНАТА СИТУАЦИЯ,
            СЛЕДСТВИЯТА ОТ ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ФАТАЛНИ И  ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
            Следствията от протестите могат да бъдат анализирани в следните три насоки:

ПЪРВО СЛЕДСТВИЕ:
            Протестите не успяват и постепенно заглъхват без видими резултати, при което настоящата коалиция продължава да управлява страната през остатъка от мандата си. Кукловодите, които стоят зад фалшивата част от протестиращите (и на децата е ясно, че сред автентичните протестиращи има подставени лица, които изпълняват точно определени функции, възложени им от кукловодите), са предвидили различни опции за изход от протестите, една от които е опцията на “неуспеха”.
            Ако резултатът от протестите не се получи съобразно техния предварително изработен сценарий, тогава те ще пуснат в действие опцията “неуспех”. Тази опция се подготвя още от самото начало чрез тактиката на “блокажа” – протестиращите се насочват да блокират най-важните транспортни артерии в София, за да провокират латентно недоволство в обществото. Когато кукловодите видят, че протестите не се развиват съгласно техния сценарий, те, чрез контролираните от тях медии ще провокират ескалацията на недоволството сред обикновените граждани и по този начин протестите ще спрат “от само себе си”.
            Подобно следствие е крайно негативно, тъй като това означава, че веднъж завинаги ще бъде разрушена крехката надежда за създаването на гражданско общество, за развитие на родилото се в протестите крехко чувство за солидарност между българите и в тях окончателно ще бъде утвърден вековният комплекс, че нищо не могат да направят сами, без чужда помощ.

ВТОРО СЛЕДСТВИЕ:
            Протестите успяват (това е твърде вероятно да стане през септември/октомври, когато се върнат студентите от лятна ваканция), правителството подава оставка и се насрочват нови избори през ноември/декември.
            Зад това второ следствие именно прозира зловещият сценарий, който ще бъде фатален за България, а именно: БАЩИТЕ НА ФАЛШИВИЯ НОЕМВРИЙСКИЯ ПРЕВРАТ ОТ 1989 Г., ТОЗИ ПЪТ ЗАЕДНО СЪС СВОИТЕ ПОРАСНАЛИ “НОМЕНКЛАТУРНИ ДЕЦА”, ПОДГОТВЯТ НОВ ФАЛШИВ „ДЕСЕТИ НОЕМВРИ“. ЦЕЛТА Е ЧРЕЗ ЗАМАСКИРАНЕ НА МИМИКРИРАЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТИ ДА БЪДАТ ИЗВЕДЕНИ ВЪВ ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ “НОМЕНКЛАТУРНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ”, КОИТО ДА УКРЕПЯТ И УВЕКОВЕЧАТ ПРИДОБИТАТА ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ.
            Какво се случва и какво предвиждам, че ще се случи:
            Първо, свидетели сме, че всички деривати на БКП, създадени в миналото от комунистическата номенклатура (не без участието на фактори извън България!) мимикрират, прегрупират се и се обединяват в единен юмрук, наречен с подвеждащото наименование – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК. В този блок се включват най-ретроградните политически отломки от различни политически фракции, които нямат нито физиономия, нито морал, и които в името на властта са способни на всичко – дори и на коалиция помежду си.
            Второ, децата на висшата комунистическа номенклатура вече се легитимират (с активната подкрепа на Запада и на известни “филантропи”) и дават своята заявка за участие във властта. Заявката за овладяване на политическата власт от наследниците на висшата комунистическа номенклатура не е нещо скрито – тя се прокламира навсякъде в медиите и всеки може да провери какво се крие зад различни фрази: “Харта 2013”, “тинк-танкове”, НПО, и пр. Ако не беше толкова жалко и тъжно, щеше да бъде безкрайно смешно да прочетем как някогашните синове и дъщери на партийните величия вече са изпрали биографиите си и са се превърнали в първи дисиденти, антикомунисти и в “знамена” на протестите – като започнем от готвения за наследник на Тодор Живков първи секретар на Комсомола - Андрей Бунджулов, минем през сина на придворния поет Любомир Левчев, който чрез стихоплетстване се кълнеше от сутрин до вечер в преданост, вярност и обич към “другаря” Живков, и стигнем до Саша Безуханова, за която всяка дума и квалификация е безсилна . Нека не се заблуждаваме, че създадените в продължение на четвърт век от Запада десетки НПО не служат за декорация на българската политическа кочина – това са структури за натиск и насочване на политическите процеси в посока, желана от оня, който “поръчва музиката”.
            Трето, театралната сценка между БСП и ГЕРБ, започната преди няколко години, продължава с нови декори, и тези две страни на една и съща монета ще бъдат запазени като основни играчи на българската политическа сцена. Всичко това става с активното съдействие на Запада –  най-елементарното доказателство за това е фактът, че и двете политически партии са членове на ПЕС и на ЕНП. В един виц от времето на комунизма се казва: “Попитали радио “Ереван” защо баба Цола се напикава по време на заседанията на българското Политбюро – отговорът е: защото се бави разрешението от КГБ за отиване в тоалетната”. Ако трябва да перефразираме този виц, той би звучал така: “Защо толкова се бави коалицията между БСП и ГЕРБ – отговорът е: защото се бави разрешението от Брюксел“.
            Трябва да е категорично ясно, че при развитието на процесите в същото русло ще бъде реализиран НОВИЯТ ФАЛШИВ ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИ ПРЕВРАТ в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, проведени до края на 2013 г., които ще вкарат в Парламента пет неокомунистически формирования, деривати на БКП и кукловодите, а именно:
            БСП - (фактически, но не и юридически, наследник на БКП)
            БКП/БСП -  (ГЕРБ)
            БКП/БСП - (Реформаторски блок)
            БКП/БСП - (децата на бившата комунистическа номенклатура)
            БКП/БСП - (ДПС)
            Съдейки по нападките спрямо партия “Атака”, които се вихрят във форумите през последните месеци, а също така и по категоричната позиция на Запада, смятам, че ще бъде направено всичко възможно тази партия да не влезе в Парламента при следващите избори – пък и нейният лидер улесни и продължава максимално да улеснява с постъпките си този сценарий.
            Във връзка с използваната по-горе терминология е необходимо да направя някои уточнения. Терминът “неокомунистически формирования” го използвам условно, за да подчертая произхода на идеите, благодарение на които ще възникнат споменатите политически субекти. Иначе в споменатите политически формирования няма нищо левичарско – нещо повече, ръководствата на тези политически формирования са и ще бъдат сформирани от новоизлюпени милионери и едри собственици. Другото важно уточнение е свързано с въпроса кого обслужват и ще обслужват въпросните политически субекти. Отговорът е ясен – те ще обслужват 300-те червени фамилии, които управляват България в продължение на 70 години, притежават цялата икономическа власт и в съчетание със своите политически придатъци обикновено наричам в моите анализи червената мафия”.
            Червената мафия” узурпира властта в България след 9-и септември 1944 година и в продължение на близо 45 години управляваше страната благодарение на подкрепата на “червения” Изток. За съжаление след фалшивия преврат, извършен на 10-и ноември 1989 г. същата тази червена мафия продължи да управлява страната, но този път с подкрепата на “синия” Запад. И докато първият фалшив ноемврийски преврат беше възможен с активното участие на Изтока и пасивната подкрепа на Запада, то очакваният втори фалшив ноемврийски преврат ще бъде извършен с активното участие на Запада и пасивната подкрепа на Изтока. Целта обаче е една и съща – увековечаване господството на споменатите 300 червени фамилии, които управляват страната в продължение на 70 години.
            На онези, които биха ме обвинили в отсъствие на логика в твърдението, че червената мафия се подкрепя от Запада, ще кажа следното:
            - България е разположена на геостратегически кръстопът, което я прави вечно зависима от световните играчи, които се нуждаят от една сервилна, послушна и изпълнителна марионетна държава. Гарант за такава държава е “червената мафия” - една съвкупност от доказани дегенерати и родоотстъпници, които за власт и богатство са готови да служат на всеки господар – и както Изтокът, така и Западът са наясно с това.
            - Локализацията на България има и друга, много ценна характеристика, а именно: това е най-красивото място на Европа, изпъкващо със своето природно разнообразие и прекрасен климат, което го прави изключително апетитна хапка както за студения Изток, така и за дъждовния Запад. Но има една сериозна пречка – “туземното население”. Какъв по-рафиниран начин за елиминиране на това население от механизъма на вътрешното самоизяждане и дегенерация. И въпросните 300 червени фамилии имат точно тези функции, правилно разчетени от старите и нови техни господари. Елементарно е – когато държиш продължително време на върха на пирамидата на властта една шепа хора (хунта, червена мафия), ти спираш естествения процес на възпроизводство на съответната нация. И резултатите вече са налице – България е умираща държава и само след 2-3 десетилетия ще изчезне от политическата карта на света. Не са нужни специални доказателства за това – вижте демографския срив, разрушеното здравеопазване, икономическата разруха, съсипаната образователна система, повсеместното оскотяване и бездуховност, и пр.
            - Обслужващата българска псевдоинтелигенция-персонал до 1989 г. беше “оформяна” по образ и подобие на господарите от Изтока, и нейната единствена функция беше – да им служи. Сегашната българска псевдоинтелигенция-персонал вече четвърт век се “оформя” по образ и подобие на господарите от Запада, и нейната единствена функция също е – да служи на новите си господари. Погледнете десетките “соросоидниНПО-та – те играят единствено по свирката на господаря си. Бъдете сигурни, че на предстоящата политическа вакханалия техните функции са вече определени – едни ще се асоциират с така наречения “Реформаторски блок”, други ще спретнат нова политическа формация с “номенклатурните деца” и незнайните “юпита”, а трети ще мимикрират задкулисно към БСП и ГЕРБ.
            Нека да погледнем още веднъж петте политически формирования, които след предсрочни избори, при запазване на сегашната политическа ситуация, биха влезли в новия Парламент. Ако това наистина се случи, бъдещето на България ще бъда решено веднъж завинаги и тя ще бъде управлявана безалтернативно от вечни тройни коалиции, получени от комбинацията между посочените по-горе неокомунистически деривати. Управлението ще бъде наистина безалтернативно, тъй като  всяка политическа власт на която и да е конфигурация ще бъде подплатена с икономическа такава, а всяка опозиция, създадена от останалите членове на тази “фатална петорка”, ще бъде опозиция “проформа” или просто казано – “фалшива опозиция”. Освен това, всички политически платформи, управленски програми и пр., ще бъдат ориентирани единствено и само в полза на споменатите партии, а всички реакции на бъдещата “фалшива опозиция” – от нейните бъдещите “мирни протести” до нейните бъдещи “антикомунистически лозунги”, ще бъдат насочени единствено и само към увековечаване на господството на “Фаталната петорка” и надничащите зад нея 300 червени фамилии.

ТРЕТО СЛЕДСТВИЕ:
            След завръщане на студентите през септември и октомври протестите се разгръщат с голяма сила, подставените лица и фалшивите платени протестиращи са идентифицирани и елиминирани, напрежението ескалира и правителството пада.
            Протестиращите извеждат на преден план своите автентични лидери, които успяват да канализират обществената енергия и да създадат свои структури, с които да участват в едни успешни за тях избори – но при променен Избирателен закон.
            Това засега е единственият спасителен за страната изход от настоящата ситуация.
            Кога ще бъдат проведени тези избори – дали през декември 2013 или през май 2014 – е без значение – стига българското население да е еволюирало от несмислен електорат в осъзнал своята сили и значение НАРОД.
            От значение е само и единствено създаването, в резултат на протестите, на истински опозиционни структури, които да канализират обществената енергия, да обединят Народа и да върнат надеждата за свобода и социална справедливост. Което  обаче е много труден и почти невъзможен при сегашното статукво резултат. Трудностите ще бъдат реално следствие от действията на посочените по-горе пет политически формирования, способни на всякаква мерзост. Доказателства за това мое твърдение можем да потърсим в близкото минало.
            Само преди 24 години фалшивият десетоноемврийски преврат започна с действията на подставените лица и демагогията на мерзостта. Чрез най-мръсни политически средства от политическите процеси бяха отстранени достойните синове и дъщери на българския народ, и специално подбрани политически марионетки с “изпрани” биографии бяха изведени на политическата сцена, бяха подкрепени политически и финансово (от Изтока и Запада), и реализираха политическия сценарий на кукловодите. Беше използван целият арсенал от демагогията на мерзостта – висшата комунистическа номенклатура сътвори така наречената “карта с черепите”, издигна лозунги от рода на “За да има мир – БКП в Сибир”, а номенклатурните деца опъваха палатките и строяха така наречените “градове на истината”, горяха червените книги на бащите си на импровизирани клади, и издигаха барикади с плочки и павета около Орлов мост и Ректората, за да могат по-късно да осребрят действията си в очакваното политическо бъдеще.
            Познато, нали?
Невярващите могат да направят справка – в информационното пространство има достатъчно източници, от които могат да се видят мимикрията и превъплъщенията на един от номенклатурните комунистически наследници, който вече 24 години се подвизава на българската политическа сцена като отявлен “демократ” и глашатай на “антикомунизма”. Не съм специалист по сравнителни политики, но вероятно за нашите политически шмекери най отиват поговорки от рода на: “Крадецът вика „Дръжте крадеца!”, “Пременил се Илия - пак в тия”, или тази за новия бардак със старите к..ви. И сега всички – и вярващи, и невярващи - могат да видят кои са отявлените лица на днешните протести – внучката на Милко Балев (дясната ръка на Тодор Живков), внучката на Гриша Филипов (един от най-мрачните комунистически министър-председатели), дъщерята на Дико Фучеджиев и цялата плеяда деца на висшата комунистическа номенклатура.
            Всеки може да види и чуе лозунгите, които сега се издигат и да констатира, че те са същите като лозунгите, които издигаха бащите им преди 24 години – “Смърт на комунизма!”,“Лустрация!”, “Декомунизация!”, “Изолация на ДС от властта!”, и пр.
            Защо го правят ли – просто повтарят изпробвания от техните бащи политически модел и искат да имат СВОЯ НОВ, ФАЛШИВ ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИ ПРЕВРАТ.
            Защо им е нужен ли? Не за да придобият икономическа мощ (те я притежават абсолютно като наследство от своите бащи), а за да удовлетворят наследствения си “революционен” комплекс за вечна власт над презряната от тях тълпа. Нали с това са закърмени...
            И както винаги в подобни ситуации възниква въпросът – Quo vadis?
            Какво да се прави? Има ли надежда?
            Надежда винаги има, защото тя умира последна, а в случая надеждата ни е в новите технологии. Интернет е страшно оръжие в ръцете на демагозите и палачите на човечеството, но технологиите на 21 век могат да се превърнат и в щит за обикновените хора, стига те да са солидарни и да искат да се опълчат срещу своите палачи.
            Затова като първа стъпка, като начало –  разкривайте истината чрез Интернет. Публикувайте истината за всеки, който се появи с мерак да ни управлява. Нека всички да знаят „Кой Кой е на българската политическа сцена?“ и никой вече да не може да се крие зад прекроени биографии, зад красиви идеологически клишета, зад възторжени лозунги или примамливи популистки обещания.
Нека зад всяко ново или старо име, появило се на сцената на българския политически живот, да прозира Истината  и само Истината. Истината е първата предпоставка за провеждането на свободни избори, защото е казано, че само познаването на Истината ще ни направи свободни.
            Върховният суверен трябва да знае кого избира, и само така той може да прояви своята свободна воля. И ако в условията на един истински свободен избор този върховен суверен, наричан понякога Народ, избере споменатите политически субекти от “фаталната петорка” – нека това да бъде съдбата му!

Което ще е поредното доказателство, че все още не е Народ, а население-електорат – играчка в ръцете на плутократичните елити и техните господари-кукловоди.

6 август 2013 г.                                                        Янко Н. Янков-Вельовски

1 коментар:

  1. Статията е от лятото, ама идеално предсказва какво ще се случи - предстои коалиция ГЕРБ-БСП. Мисля, че БСП ще подкрепя ГЕРБ по завоалиран задкулисен начин. Те това много добре го умеят.

    ОтговорИзтриване