2010-06-22

ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПРОФ.ЯНКО Н. ЯНКОВ

ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПОЛИТЗАТВОРНИК №1*

2010.06.21 Няма коментари
София, 21 юни 2010 г.

На вниманието на:
Министър-председателя на България
Министъра на вътрешните работи
American Bar Association
State Department of the U.S.A.
Amnesty International
Посланиците на държавите-членки
на Европейския съюз, Швейцария и САЩ

ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПОЛИТЗАТВОРНИК

НА КОМУНИЗМА №1


Проф. Янко Н. Янков, обявен преди 25 години  от „Amnesty International“ за Политзатворник №1 на комунизма в България, е бил нападнат посред бял ден  в 15 ч., понеделник, 21 юни 2010 г., от двама  непознати мъже, които го съборили на тротоара пред столичната Съдебна палата и счупили дясното му рамо на няколко места.
Известният юрист, университетски преподавател, правозащитник, борец за граждански права, безкомпромисен противник на окупиралата българската държавност  мафия  и  талантлив учен с повече от 50 публикувани книги явно е станал трън в очите на бившите настоящи тайни служби, за да посегнат на живота и здравето му на няколко метра от входа на символа на третата (съдебната) власт.
Проф. Янко Н. Янков многократно предупреждаваше горепосочените  български и чуждестранни институции за отправяните му заплахи, но не получи нито един ред в отговор.  Отговор–покушение дойде като семантично послание от страна на мафията, превърнала българската държава в свое нискойерархично звено.
Не се обръщаме към българските власти – те са заложници на мафията. Питаме горепосочените западни институции:  „- Искрени ли бяхте, когато преди  четвърт век  се обявихте в защита на Политзатворник №1 на комунизма в България? Или го защитихте само от конюнктурни съображения?
Ще повярваме на искреността ви, ако и сега застанете в защита на безкомпромисния борец за граждански права срещу мафията проф.Янко Н. Янков и неговото семейство.
Ако и сега премълчите (като българските власти) – ще приемем, че  и тогава не сте били искрени.
Съюз на юристите-демократи в България
————-
Б.Р. За случая е уведомена и катедрата в Пловдивския университет, към която проф. Янков работи.  Предстои операция в институт „Пирогов“, за която по предварителни данни ще са необходими 1500 лв за консумативи. Повече за проф. Яков може  да научите oт неговата уеб страница http://iankov.com/ и блог http://iankov.blogspot.com/
_________________________________________
 * Препечатано от http://www.eurochicago.com/2010/06/sayuz-na-yuristite-demokrati-pokushenie-iankov/
 

2 коментара:

  1. Искам да изразя съпричастноста и подкрепата си за един наистина велик под дух човек, изтърпял гаврите и униженията на продажната комунистическа власт преди 10.11.1989 г. из комунистическите затвори и както се вижда че май сега пак му се налага да претърпява повторни гаври и унижения от същата тази продажна комунистическа власт и нейните биячи, обслужваща шейтана с цел да затвори устата на истинските хора който се борят срещу това цинично, тоталитарно, комунистическо зло Янко Николов Янков.

    Аз лично искам да изразя подкрепата си за този страдалец Янко Янков, за този титан на човешкият дух и да му изкажа искренните си пожелания по скоро да се възстанови и да не се предава защото сме зад него духом.

    Омразните комунистически неверници в безсилието си, че няма как да затворят устата на този свободолюбив човек и на хора като него, прибягват до физическа саморазправа с цел да спалашат опозиционно мислещите анти-комунисти, но казвам с твърдост! тези хора сами си подписват присъдите и бъдещето отношение спрямо тях и техните престъпления, така че както се казва, с техните камани, по техните глави и гърбове ще бъде.

    За това, нека АЛЛАХ (ГОСПОД) да бди над Янко Янков, защото той е единственият жив свидетел, който знае бакиите на доган в затвора и май заради това сега страда, че не си затваря устата, но с наша обща помощ и подкрепа, не само че не трябва да си затваря устата, а трябва напълно да ги изобличи тези комунистически престъпници и негодници.

    За това наистина искам да изразя своята солидарност със Професор Янко Николов Янков. ЗАД ВАС СЪМ ТВЪРДО Г-Н ЯНКОВ, ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕ ЗНАМ, НО АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА ВАС И ВИ ПОДКРЕПЯМ. За това оздравяваите по скоро и горе главата, не трябва да им се подавате на агресивните им манипулации на комунягите изсипани и тяхното време много е наближило, където и майчиното си мляко няма да могат да кажат, а камо ли каквото и да е било друго АМИН.

    http://atila.blog.bg/politika/2010/06/28/pokushenie-sreshti-prof-ianko-iankov.568611

    ОтговорИзтриване
  2. Измина една седмица от покушението над проф.Янков. Освен по ТВ „СКАТ” с интервюто на Н.Колев-Босия, никъде другаде по медиите не се каза нищо. Това е обяснимо. Питам се до кога комунистическата мафия ще безчинства на воля. Обезпокоен съм за бъдещето на проф.Янков. Ако операцията е сполучлива не е зле да се отърве от по-нататъшните „грижи” на „лекарите”. Да не забравяме, как бе „излекуван” И.Минев в правителствената болница.
    Трябва да започнем всенародна борба срещу мафията. Незабавна оставка на вътрешния министър Цветанов, който е в основата на тоя бандитизъм.
    Ако е възможно, пускайте информация за състоянието на Професора.

    ОтговорИзтриване