2019-05-27

Когато гръм удари, как ехото заглъхва…

Когато гръм удари, как ехото заглъхва…


2019.05.26 Няма коментари

Проф. Янко Янков
Имам приятел, голям приятел, един от малцината останали живи, и то въпреки неизброимите опити да го ликвидират!
Заглавието може да изглежда по начало странно, но ми се струва, че творбата на великия поет от едноименната пиеса ми напомня за не по-малко великите откриватели на камертона…
Приятелят ми се казва Янко Николов Янков-Вельовски, Политически затворник №1 на комунизма от преди 10-ти ноември – онзи, когото развяваха като знаме в началото на промените, когото използваха да укроти разбунтувалите се затворници и който единствен се осмели да преговаря с тях на покрива на затвора, и спомогна да се успокои обстановката.
В последно време, като следя ситуацията около него, се страхувам за живота му, този на семейството му и на неговите приятели. Обръщам се към Вас, защото тук, в Родината му, противно на българските и европейските закони,  многобройните му, издържани строго юридически официални искания за Справедливост и Истина са тотално игнорирани. Всички институции – президенство, правителство, служби за сигурност – мълчат “като комунист на разпит”! Подобно поведение би било немислимо не само в Европа и Америка, но дори и в най-изостаналите в демократичното си развитие държави. Но в “държавата на мафията” това се счита за нещо напълно в реда на нещата…
В медийното пространство се пази гробовно мълчание около неговото име и отчаяните му опити за разкриване на Истината за геноцида над България, българите и българския народ и за Справедливост!
И тук ще обясня връзката между заглавието и КАМЕРТОНА. Опитите да се затворят устата на инакомислещите не започват от днес и явно няма да завършат и утре. Разправата води началото си от смъртта на доцент Цветанов, разстрелян в центъра на София, и на Илко Ешкенази, удавен при съмнителни обстоятелства в Черно море. Явно секретните служби в сянка и сега са решили да задействат ефекта на КАМЕРТОНА, за да затворят устата и на последния осмелил се да рита срещу ръжена на плутокрацията, овладяла ръководството на всички създадени в секретните лаборатории т. нар. „политически партии“ -метастази на нелегитимната “БКП”!
Затова и се обръщам към Вас – да му дадете трибуна и да започнем подписка в негова защита, като разбирам, че това няма да ги спре, но поне няма да се осмелят да посегнат на живота му, на неговите близки и приятели! Нека с това направим опит да проявим солидарност и смело да заявим позицията си: Стига вече, време е за промяна не на думи, а в търсене на персонална отговорност на виновните за “Прехода” и времето преди това, а не за високопарни фрази без реално покритие!
Валентин Манкрелис, Великобритания
https://www.eurochicago.com/2019/05/kogato-gram/?fbclid=IwAR39fg1cUEvVlPjqU6_O_rEaZir-RxDyWSuyRITriBb_t4Ivu-PY2BZ4un4

Относно казус:
„Строго секретно ОСТРО ЕЛИМИНАЦИОННО оперативно мероприятие на Специалните служби
на Правителствено-Мафиотската Хунта
под кодовото наименование
Камертон””.

Няма коментари:

Публикуване на коментар