2010-01-25

"ИЗДИРВАН" - ОТ ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ОТ МАФИЯТА?

Address for letters:

Янко Николов Янков

ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, 1172 София

Ianko N. Iankov

Dianabad, Block 4, ap. 38, 1172 Sofia, Bulgaria

Web sites:

http://iankov.info

http://iankov.com

http://velyovski.blogspot.com

http://www.librarything.com/search_works.php?q=Ianko+Iankov

http://www.librarything.com/catalog/Nikolay41;

http://iankov.com/dl/biobibliografia.pdf ;

http://iankov.blogspot.com/2007/06/blog-post.html ;

http://velyovski.blogspot.com/2009/02/blog-post_693.html

http://velyovski.blogspot.com/2009/02/18-42mes-livres-18-42my-books-18-42.html

================================================================

24 Януари 2010 г.

До г-н Цветан Г. Цветанов -

Заместник министър-председател

и Министър на вътрешните работи

ул. „6-ти Септември” № 29

1000 София

Особена предварителна забележка:

Подробна актуална информация за мен можете да прочетете на английски, френски, немски и български език на посочените по-горе (в логото) електронни адреси.

На същите адреси можете да прочетете и настоящия текст – На същите адреси можете да прочетете и настоящия текст – вж.: "ИЗДИРВАН" - ОТ ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ОТ МАФИЯТА?, 2010-01-25, („Издирван ли съм от полицията и ако да – защо тя е казала това на съседите, а не на мен?”) http://iankov.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

*******

Господин Министър,

Живея в София вече почти 50 (петдесет) години, а понастоящем живея на посоченя по-горе адрес.

Живял съм на различни адреси и абсолютно никога не съм бил имал никакви проблеми със съседите си.

*******

Все пак, притежавам ксерокс копие от строго секретно оперативно дело (ДОР) на Шесто управление на ДС, от което е видно, че през 70-те години на миналия век, когато съм бил все още съвсем млад асистент в Юридическия факулетет на Софийския университет, тогавашното Шесто управление на ДС при МВР е било вербувало повече от 20 (двадесет) души съседи - всичките на преклонна старческа възраст, на които е било възлагано да ми създават проблеми чрез воденето на т. нар. „междусъседски войни”; така или иначе, обаче, тогавашните съседи са били достатъчно благоразумни и тотално са се въздържали от воденето на такива войни, поради което и този тип оперативни мероприя на тогавашното МВР по същество са оставали абсолютно неефективни.

*******

Преди две години, когато както пред българската прокуратура, така и пред редица европейски институции бях предявил голям брой искания за разследване на престъпната дейност на Правителството на Сергей Станишев, няколко души съседи от блока, живеещи на други етажи, ми казаха, че районният (кварталният) инспектор от МВР Ясен Томов им е бил предлагал да свидетелствуват срещу мен в смисъл, че представлявам заплаха за живеещите в блока и в квартала, като за услугата им е било обещано да им бъдат платени сметките за парното отопление, но че те били отказали.

По повод на това мои приятели - висши магистрати (чиито имена, с тяхното съгласие изрично и ясно съм посочил в документацията, която съм предоставил на съответните власти при посещението ми в Швейцария) ми казаха, че формално това е било наредено от софийския районен прокурор, но че фактически е било обезпечено от тогавашния шеф на тайните служби генерал Иван Чобанов; самият районен инспектор Ясен Томов призна фактите, като отрече единствено да е бил обещавал на съседите да им бъдат платени сметките за парното.

*******

По „странно съвпадение”, точно по същото време и по време на разгара на моите конфликти с тогавашното Правителство, съседът Румен Манолов, който е човек без никакво образование, осъждан преди време (още по времето на комунистическия режим) за криминални престъпления и вербуван като агент-провокатор както на криминалните служби, така и на тогавашната Държавна сигурност, ми създаде (а след това продължи отвреме-навреме да ми създава) конфликти, включително и чрез заплахи за насилие. Все пак, понастоящем конфликтът ми с него не е особено актуален и е, както се изразяват специалистите от Вашето ведомство, „дремеща” или „почиваща” си „клетка”, изчакваща удобния момент.

През цялото, вече в продължение на половин век пребиваване в София, това, всъщност, е и единственият ми реален досегашен конфликт със съсед, по който и в момента както в системата на МВР, така и в системата на Прокуратурата съществуват предявени от менотворени” и все още „нерешени преписки”, по които изрично и пределно ясно съм обвинил тайните специални ченгета от ДАНС (някои от които, както е известно, само преди няколко месеци публично признаха пред медиите, че в нарушение на закона Правителството им е било възлагало да упражняват „социално-политическо инженерство”, като действуват включително и като „улични бандити”).

*******

Пак по странно съвпадение точно по същото време в съседния апартамент – номер 39, чиято врата е разположена точно срещу вратата на моя апартамент се настани да живее под наем младо семейство, чиито имена не зная, но за мъжа разбрах, че е руснак или поне полуруснак, че е човек без образование, и че работи като обикновен работник в мафиотска фирма в строителството.

Същият още от самото начало винаги е демонстрирал към мен и към членовете на семейството ми ситуационно-поведенческа готовност за насилие, но фактически никога не е предприемал нищо конкретно, освен това, че при изключително редките ни срещи в коридора специално с мен се е държал в състояние на агресивна готовност за конфликт, но аз винаги умело съм избягвал такава ситуация, именно защото както професията ми, така и личният ми опит ми подсказаха, че това „ми намирисва на оперативно мероприятие”.

Тъй като вратите на апартаментите ни са точно един срещу друг, днес, 24 януари 2010 г., в мое отсъствие той и съпругата ми случайно „се засекли” в коридора, и при нейния опит за нормален съседски разговор той отвърнал със ситуационна жестикулационно-силуетна заплаха и подчертал, че бил знаел, че мен ме е била издирвала полицията; и с този аргумент дал да се разбере, че той е доверен на полицията властнически фактор, с който ние трябва да се съобразяваме и от когото трябва да се страхуваме.

Когато се завърнах, към около 17 часа и 30 минути, аз позвъних на вратата и когато той излезе, поисках да узная за каква полиция и за какво издирване на мен от полицията става въпрос.

Той се държа с мен поведенчески изключително арогантно и ми каза, че много добре знае, че „полицията ме издирва” (точно такъв беше нескопосаният му израз) и ми даде да разбера, че той е физически по-силен от мен, и че ако реши да се справи с мен, това за него няма да е никакъв проблем; и че аз съм този, който е обществено неблагонадежден, докато той е обществено благонадежден, и че ако с мен стане нещо, което той би ми направил, то той ще е невинният, а аз ще съм виновният, защото полицията знаела, че аз съм си „такъв”.

*******

Господин Министър,

Категоричен съм, че в случая става въпрос за оперативно мероприятие на някоя от тайните служби на българската държавна власт или просто на Мафията.

При това бих искал да ми бъде отговорено лично от Вас или от Вашите подчинени: „Откъде той (съседът) знае, че мен ме „издирва полицията”, и защо той смята, че може да се ползува от закрилата на полицията, ако извърши физическо посегателство върху мен и членовете на семейството ми?”.

Тъй като, що се отнася до „издирването” е просто смешно да бъда издирван в съседния апартамент, без аз да зная за това издирване, но що се касае до проблемите ми с тайните служби на МВР и на Мафията, си е чиста реалност.

Господин Министър,

Като Ви пожелавам крепко здраве и европейска благоразумност, настоявам за своевременен и категоричен отговор от Ваша страна.

19 часа на 24 Януари 2010 г. Янко Н. Янков:

Няма коментари:

Публикуване на коментар