2007-09-26

ФИЛЧЕВ НЕ Е ЛУД

Относно:
Съдебното дело за убийството на ямболската адвокатка
Надежда Георгиева и медийно-мафиотските спекулации,
че нейният физически убиец е Никола Филчев




ваше престъпно нискойерархично държавновластническо
слугинско величие
на българския посткомунистически мафиотски режим,

І.
Преди около два месеци по телефона ми се обади прокурор от Върховната касационна прокуратура и поиска среща с мен за разговор относно съдебното дело за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева; прокурорът мотивира обаждането си с аргумента, че в телевизионно предаване съм бил съобщил за съществуването на факти, които били подкрепяли тезата, че именно тогавашният Главен прокурор Никола Филчев (сегашен Посланик на България в Казахстан) е бил физическият убиец на адвокатката, и че е бил използувал властта си, за да прикрие следите си; и че тъй като вече съм бил направил такова публично изявление, сега е било необходимо да се явя в съда, за да го потвърдя; още повече, че дори по медиите е било съобщено, че във връзка с първото съдебно заседание по делото съм бил официално издирван от прокуратурата, за да се явя като свидетел, но че тогава не могли да ме намерят, защото съм бил в чужбина.
Разбира се, веднага заявих, че това, което ми се приписва като казано по телевизията въобще не е било казано, че съм казал нещо съвсем друго, и че както официалното ми издирване в тази връзка, така и сегашното телефонно обаждане са само перверзен опит за съдебна и медийна манипулация; и че преди да ме издирват (по-рано) и преди да ми се обаждат по телефона (сега), е било необходимо да изискат от телевизията записа на моето изявление; тъй като, обаче, в отговор чух думите, че така или иначе е необходимо да се явя пред съда за разпит, за да обясня какво точно съм бил казал по телевизията, отново се потвърди изводът ми, че се се прави перверзен опит да бъда въвлечен в манипулация.
Така, за да мога да си изясня параметрите на манипулацията, се съгласих да посетя сградата на съдебната палата и да проведа личен разговор с прокурора, на когото изрично и ясно казах, че оригиналният запис на въпросното мое изявление по телевизията се намира в съответната телевизия, а копието, което още веднага след предаването ми бе дадено като запис на DVD, е публикувано в Интернет в моя Web site http://iankov.info, и че оттам е видно, че това, което ми се приписва като казано, просто е лъжа.
Съвсем наскоро след това, ровейки се в Интернет-справочника, попаднах на журналистическия материал на Богдана Лазарова от „Дарик радио”, в който материал посочената абсолютно невярна прокурорска теза е детайлно развита и обоснована, при което по абсолютно недопустимо спекулативен и манипулативен начин е било извършено позоваване на мое изказване, каквото всъщност аз въобще не съм правил.
Всичкото това ми послужи като повод да се срещна с редица висши магистрати, с които поддържам нормални човешки и дори приятелски взаимоотношения, и така стигнах до извода, че специалните служби на Мафията и на МВР са предприели някакво ново оперативно мероприятие, насочено срещу Никола Филчев; и че целта на това мероприятие е той да бъде подложен на още по-свиреп медиен и съдебен натиск, след което да бъде убит и смъртта му да бъде представена като самоубийство, дължащо се на неговото неустойчиво психично здраве.

ІІ.
Тук и сега няма да въпроизвеждам съдържанието на изключително голямото множество мои официални искания, адресирани до Главния прокурор именно по времето, когато той изпълняваше тази длъжност, главното съдържание на които искания бе за това той да заведе дело против себе си заради обезпеченото от него прикриване и фактическо оневинавяне на престъпниците от Червената мафия. Ще посоча само, че всичките тези текстове са публикувани в съответните томове на моята документална книжна поредица, а някои от тях и в Web site http://iankov.com и Web site http://iankov.info.
Тук и сега, обаче, за първи път официално и публично ще разкрия онези факти и обстоятелства, които са ми известни както лично от самия Никола Филчев, така и от нашите общи познати, приятели и неприятели.

ІІІ.
Само около половин година след назначаването му за Главен прокурор, Никола Филчев (с когото на този етап ние все още поддържахме изключително близки и коректни приятелски взаимоотвошения) беше неимоверно много разочараван от функцията си, и вече ми беше разказал редица от най-драстичните опити да бъде принуден да нарушава Съвестта си и Законите, и така да обезпечава безотговорност за престъпниците от висшите етажи на икономическата и политическата власт. Точно по това време той ми каза, че фактически не разполага с абсолютно никаква власт, тъй като на всички възлови места сред уж подчинените му прокурори са назначени хора, които той наричаше „политкомисари”, които именно обезпечават безотговорността на престъпниците, и че от него се иска само едно единствено нещо – да се подчинява на тези хора.
Когато в контекста на тази ситуация му казах, че съм планирал да замина във Великобритания и там да поискам политическо убежище, той ми каза, че вече безуспешно се е бил опитал да получи подкрепата на две западноевропейски посолства за справяне с мафиотската престъпност в България; и ме помоли да вляза във връзка с представители на британските служби, на които да разкажа онова, което вече зная лично от него, и на които по изричен начин да кажа, че той е готов да предостави изключително голямо количество информация за престъпленията, които се извършват в България, както и че предлага вариант за справяне с престъпността, но че това той не би могъл да постигне без подкрепата на Запада.
Само няколко дни по-късно кацнах в Лондон, където се опитах да направя каквото е необходимо, а съвсем наскоро след това стана и убийството на въпросната адвокатка.
Изрично, ясно и категорично уточнявам и декларирам, че още на 17 февруари 2006 г., в предаването „Между редовете” на телевизия СКАТ съм обосновал тезата, че:
1) убийството на адвокатката е било извършено по искане на Правителството на Иван Костов;
2) конкретните извършители са специалните служби на МВР и по-конкретно службата, ръководена от генерал Атанасов;
3) това е било извършено с цел върху Никола Филчев да бъде поставена една постоянна заплаха, благодарение на която той да бъде държан в постоянно подчинение на Правителството, а оттам и на българския клан на руската Червена мафия, която контролира както лично Иван Костов, така и ръководеното от него Правителство;
4) това е извършено и като отмъщение и наказание заради опитите на Никола Филчев да потърси и да намери международна поддръжка на желанието и стратегията си да се справи с и да ликвидира мафиотската престъпност в България.
Изрично и ясно уточнавам, че записът на това телевизионно предаване и днес всеки може да види по всяко време в моя и Web site http://iankov.info, в раздела Видеоматериали и телевизионни предавания.

ІV.
Изрично и ясно уточнявам, че ми е известно, че българските специални служби са били извършили две оперативни мероприятия, при които синът на Никола Филчев е бил временно и изключително „елегантно” отвличан, чрез което се е целяло той за пореден път да се откаже от желанието си да говори и да разкаже истината за престъпността в България.
И че тези оперативни мероприятия са били извършвани както по времето на правителството на мадридския престъпник Симеон Сакскобургготски, така и по време на гейократичното престъпно правителство на руския гражданин Сергей Станишев.
Изрично и ясно уточнявам, че винаги съм считал, считам и ще считам, че цялата изключително интензивна в продължение на много години медийна пропаганда, поддържаща тезата, че Никола Филчев е луд, също така е част от стратетията на Мафията за неговото личностново компрометиране и поддържане в подчинено състояние.
Изрично и ясно уточнявам, че ако нещо се случи с Никола Филчев, никога няма да приема тезата, че той се е самоубил, или че е станало някакво невинно и непредвидимо нещастно събитие; и че винаги ще считам, че това е отмъстително и елиминационно дело на Мафията.
И накрая изрично и ясно уточнявам, че независимо от упражнявания върху него изключително жесток натиск като Главен прокурор, Никола Филчев е извършил твърде много престъпления в полза на Мафията, и че бидейни напълно нормален (а не луд!), той е наказателно отговорен за тези си деяния.
26 Септември 2007 г. Янко Н. Янков

[
Изпратено на Главния прокурор, с копия до посланиците на държавите от ЕС, ЕК, САЩ и Швейцария, акредитирани в България, другите членове на дипломатическия корпус в и за България, както и до български и чуждестранни медии].

1 коментар:

  1. Да бе, луд... Колкото Чоли от Шведско е луд. Или така го изкарват, де...
    Господин Янков, това не са ХОРа, а ОПове (ОП - Органичен Портал) - в тях няма нищо човешко. Те са кукли на конци. Не бива да виним куклите, а кукловодите. А тях ги знаем кои са - ционистките чудовища с изроден (влечугоиден) ген.
    Моите поздравления за позицията ви и това, което правите. Не сте сам и аз съм един от вашите читатели и виртуални съидейници.

    ОтговорИзтриване