2013-05-21

До инспектор М. Иванова - второ писмоAddress for letters:
Янко Николов Янков –
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
Web sites:
========================================================= 
21 Май 2013 г.


До инспектор М. Иванова
тел. 982-88-21
МВР, Главна Дирекция Национална полиция,
1202 София, ул. Александър Малинов“ № 1


Този текст е публичен – публикуван е на следния електронен адрес:

http://iankov.blogspot.com/2013/05/blog-post_1671.html            Госпожо инспектор,
            По повод Вашата призовка до мен и провенедия на 17 Май телефонен разговор, и по-конкретно относно казуса, формулиран в моето изложение като „Всички карти на масата и отговорност ... -541“,
ДЕКЛАРИРАМ СЛЕДНОТО:

            Първо: По така визирания текст нямам какво повече да добавя и считам, че Вие трябва да извършите необходимите проверки и разследвания; този текст, впрочем, е публичен и е публикуване на следния електронен адрес:

            Второ: По повод и във връзка със съдържанието на така визирания казус ДОБАВЯМ и ПРИЛАГАМ и текста на „Всички карти на масата и отговорност ... -546“; който текст също така е публичен и е публикуван на следния електронен адрес:

            Трето: По повод и във връзка със съдържанието на така визирания казус тук ДОБАВЯМ и следния текст:
„понеделник, 24 май 2010
Публикувано от Севдалина Манолова

Скандално! Изнасяме човешко месо за 30 стотинки на килограм!

         Скандално, но факт!
         В момента България изнася повече човешко месо,
         отколкото говеждо или свинско.
         Но още по-ужасното е, че килограм човешка плът струва около 30 стотинки – това посочват митническите декларации.
            Човешките трупове отдавна са се превърнали в средство за изкарване на пари, като в най-лошия случай от един труп се изкарват близо 220 000 долара.
            Преди години, „специалисти“ обикаляха смолянските села, за да вземат кръвни проби от нискообразованото местно население в неидентифицирани лаборатории, твърдейки, че създават някаква база данни. Сега на мушката са хората от Кърджалийско, които могат да бъдат отвлечени, разфасовани и продавани.
            Търговията с органи и тъкани е печеливш бизнес, от който могат да се направят милиони за сравнително кратко време.
            Защото тези, които се нуждаят от животоспасяващи трансплантации, плащат огромни суми.
            Фрапиращото в случая е, че износът на човешко месо се увеличава година след година и за период от две години, България е изнесла около 20 тона човешка плът.
            През 2002 година американската компания „Остеотек“ сключва договор с българо-американската неправителствена организация „Евро-атлантически трансплант алианс”.
            Според този договор, американците имат право да вземат безвъзмездно дарените тъкани от болниците в България.
            Въпреки многото скандали около този договор, до ден-днешен той действа и се подновява автоматично през годините. Пред властите те са чисти, защото бизнесът им е законен, но “покрай сухото, върви и мокрото”. Събирането на лични данни и кръв от хора, които са необразовани (предимно малцинствените групи), подсказва само едно: отвличане на потенциални донори, които биват разкъсвани от лешоядите” и разпродавани на парче”.
            Тук е мястото да споменем, че има съществена разлика между трансплантация на органи и тъкани. Американската фирма „Остеотек” се е преориентирала и придобила монополни права към трансплантацията на тъкани на починали български граждани и причината е проста: органите почти веднага трябва да бъдат присадени на реципиента, докато тъканите (кости, сухожилия, фасции, очна роговица, кожа) могат да се вземат денонощие след смъртта на човека.
            Въпреки че компанията е американска, не американец, а българин е първият, който се опитва да осигури трафик на тъкани от България в началото на този век.
            Името му е Румен Хичев и е работил известно време в Международната тъканна банка, като по-късно е уволнен, защото е „наблягал прекалено много на финансовата и търговската мотивация, вместо на нуждите на пациента”.
            Няколко години по-късно обаче, той се връща на „сцената”, вече като представител на „Остеотек”, и се опитва да подпише договор с правителството на Иван Костов. Получава отказ, но не се отказва. Няколко години след това, Тройната коалиция се съгласява да подпише договора и от тогава насам България изнася човешки тъкани безвъзмездно.
Договорът е повече от скандален! Защо?
            Защото „Изпълнителната агенция по трансплантация се задължава да развие локална мрежа за осигуряване на биоматериали от донори. ИАТ се задължава да осигурява надлежно участие на болниците и лекарите в добиването на биоматериали. ИАТ се задължава да осигури участие на представител на „Остеотек” в Консултативния съвет на агенцията” и т.н.
            Оказва се, че България има само и единствено задължения, но не и права. Още по-странното е, че договорът се подновява автоматично и българската страна има право да изнася безплатно тъкани само за „Остеотек”.
            Съществува клауза в договора, която е повече от потресаваща: “ако роднините на починалия не направят писмено възражение за донорство 5 часа след смъртта на човека, то органите на починалия могат да бъдат използвани”. Само си представете, че всичките му роднини са някъде в чужбина – тялото на починалия се разкъсва почти на момента.
            Но дори роднините му да са при него, „лешоядите” специално са назначили на работа психолози, които ги убеждават, че с тъканите на починалия, могат да бъдат спасени много хора.
            Да, това е вярно!
            Но според член 5 от Закона за трансплантации на органи, тъкани и клетки „Човешките органи, тъкани и клетки не могат да са предмет на възмездна сделка”.
            Никой обаче не спазва този закон.
            Българските лекари получават около 200 лева на труп, а на близките на умрелия се дават толкова пари, колкото да покрият разходите за погребението на обезкостеното тяло.
            Купонът” за износителите започва след това, защото само от един труп изкарват над 200 000 долара в чужбина.
            С една дума, колкото повече мъртъвци имаме, толкова повече печели „Остеотек”.
            Пък ако закъсат за „свеж материал” винаги могат да бъдат отвлечени необразовани цигани, които могат да бъдат използвани. В някои случаи, дори не трябва да ги отвличат, защото за 5 лева и няколко кебапчета, много ромски семейства са готови да продадат децата си.
            И докато всичко това се случва, определени хора пак спят дълбок зимен сън и не се знае дали някога ще се събудят.“

*** *** ***
            Госпожо инспектор,
            Надявам се да изпълните служебните си задължения стриктно и да не позволите на престъпниците от управляващия елит да Ви използуват като инструмент за прикриване на извършените от тех престъпления.
            Желая Ви здраве и ДОСТОЙНСТВО!!!
            Приложения: съобразно текста!
21 Май 2013 г.                                                          Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар