2014-04-16

Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на всички обществено- и държавно-високопоставени лица от организираната престъпност, Специалните държавни служби, Прокуратурата, Съда, Правителството, Президента, и другите държавни институции! – 755 / 16.04.2014 г.Address for letters:
Янко Николов Янков –
гражданско лице – гражданин на България и на Европейския съюз;
Академик, почетен член на Сръбската Кралска академия на науките и изкуствата;
Дописен член (член-кореспондент) на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), Директор на Научния център за социални и хуманитарни науки при БАНИ;
Председател на УС на Базисния Институт за Проучване и защита на човешките права,
Председател на Съюза на юристите-демократи,
Председател на Партия Либерален конгрес
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
=========================================================
16 Април 2014 г.
До г-н Сотир С. Цацаров
Главен Прокурор на България
(встъпил в официална ФАКТИЧЕСКА,
но НЕЛЕГИТИМНА длъжност на 21 Декември 2012),
Съдебна палата, бул. „Витоша” №2, 1000 София
Към: ВКП №13033 / 2013, V - -

Всички карти на масата и отговорност
за престъпленията на всички
обществено- и държавно-високопоставени лица
от организираната престъпност, Специалните държавни служби,
Прокуратурата, Съда, Правителството,
Президента, и другите държавни институции! – 755 / 16.04.2014 г.

            Господин НЕЛЕГИТИМЕН И ПРЕСТЪПЕН Главен Прокурор Цацаров,
Тук копирано и приложено Ви предоставям текст, публикуван в официалното българско медийно пространство, в който текст е описана
ОРГАНИЗИРАНА     БРУТАЛНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,
ИЗВЪРШЕНА ДИРЕКТНО ОТ СЛУЖИТЕЛИ
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, т.е.  
ФАКТИЧЕСКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ.

--- --- ---

http://afera.bg/mishena/60078.html

НАГЛИ ЛЪЖЦИ УПРАВЛЯВАТ ВАРНЕНСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР! НЕ СТИГА, ЧЕ ИЗВЪРШИХА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С 16 –ГОДИШНАТА СИМОНА, А И ЛЪЖАТ В ЕФИРА НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ЧЕ ИЗДИРВАЛИ МАЙКАТА И НЕЯ!

Публикувано на от afera
            Днес в „Часът на Милен Цветков” шокиращият случай бе тиражиран. Милен Цветков прочете официално становище на ОД на МВР – Варна, което не само бе абсурдно, но и абсолютна лъжа.
            Това е поредното безобразие, което сътворява ръководството на варненската Дирекция на МВР, с директор Чавдар Нанков – „Барби”/”Чавката”.
Ето какво написа АФЕРА на 9 април 2014 година:
            „На 7 април т.г. 16-годишната Симона Митева отива на училище. Тъй като майка й е възпрепятствана, тя помолва техен приятел да я вземе от училище в обедните часове.
            В 13,20 часа Симона излиза от училище и заедно с приятеля на семейството, уговорен да я вземе, пътуват към жилището му. Пред дома му чакат две бели полицейски „Астри”. Една жена и двама мъже се представят, че са полицаи и поканват мъжа да отиде с тях до сградата на Дирекцията на МВР – Варна. „Туй дете какво прави с Вас?”, питат ченгетата. Мъжът потегля с колата си към Дирекцията, а полицаите карат след тях.
            Впоследствие се оказва, че полицаите търсят бащата на Симона Митева.
            Мъжът – Николай е вкаран вътре в Дирекцията, за да го разпитват, а детето е оставено да седи във фойаето на дирекцията на МВР-Варна. Полицайка му казва да седи там, ДА СИ ИЗКЛЮЧИ ТЕЛЕФОНА И: „НЕ ГО ПИПАЙ!”.
            Симона престоява така около половин час.
            През това време пристига приятелката на мъжа, който я е взел от училище и вече е вътре в сградата на полицията, и иска информация за него. Детето чува, когато двама от полицаите казват на жената: „Издирваме бащата на момичето Б., вие имате ли представа, че днес Б. щеше да убие полицай с неуместното си държание?!”.
            Симона продължава да седи с изключен телефон по нареждане на полицайката.
            До нея отива полицай, когото тя пита след като вижда, че мъжът, когото са разпитали излиза от сградата на полицията: „Аз какво да правя тук?”, и получава отговор: „Най-вероятно ще отидеш в Дом за временно настаняване и ще те оставят там”.
            След продължително седене и неведение какво изобщо се случва, и с изключен телефон, при Симона пристига директорката на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни Иларионка Христова. Качва Симона на един бус и я откарват в Дома.
            Слизайки, директорката се обръща към детето: „Пушиш ли? Аз отивам сега да си купя цигари…”. Влизайки в Дома за временно настаняване, директорката Иларионка Христова започва отдалеч да разпитва детето за майка му, баща му и всякакви лични неща.
            Симона казва, че не е успяла да се свърже с майка си, тъй като след излизане от училище телефона на майка й бил изключен. По-късно се оказва, че батерията на телефона на майка й Благовеста Владимирова към този момент е била паднала.
            Впоследствие обаче телефонът на Симона вече е изключен по нареждане на полицайката от ОД на МВР – Варна, и майка й, която й звъни непрекъснато, обезумява от ужас.
            По време на разговора с детето, вече в Дома за временно настаняване, директорката Иларионка Христова излиза за малко, връща се и казва на Симона: „Включи си телефона, мисля, че майка ти ти е звъняла! Ако звъни сега пак, не и вдигай, изключи я!”. След малко директорката казва на момичето: „Сега ти набери майка си и ми я дай като ти вдигне!”.
            След като чува дъщеря си и разбира къде се намира, майката Благовеста веднага звъни на адвокат Борислав Желязков и отива в Дома за временно настаняване, където незнайно защо е прибрана дъщеря и.
            В Дома пристига и адвокат Борислав Желязков.
            Времето е вече късно вечер и абсурдите се разиграват към 22 – 23 часа вечерта.
            В Дома гъмжи от цяла „гвардия” – трима униформени полицаи, двама разследващи полицаи – Ангелова и Гатев, плюс директорката на Дома – Иларионка Христова.
            Адвокат Борислав Желязков пита на какво правно основание 16-годишната Симона е въдворена в Дома за временно настаняване, при положение, че майка й е тук.
            Полицаите НЕ ДАВАТ НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ, освен непрекъснатото повтаряне на фразата: „Няма да я пуснем! Нека да дойде бащата да вземе детето!”. „Но нали майката е тук!”, отвръща адвокат Желязков. „Не! Няма да я пуснем! Дай дойде бащата!”, инатят се безумно ченгетата. Което вече мирише на абсолютен шантаж.
            Адвокат Борислав Желязков си тръгва след абсурдния „диалог” с полицаите и тъкмо е отпътувал с такси, по телефона отново го връща обаждане на майката Благовеста. Адвокат Желязков се връща в Дома, където полицаите му казват, че нямал пълномощно от Благовеста Владимирова. На листче от тефтер е написано веднага пълномощно.
            Симона обаче продължава да седи в Дома и ченгетата абсолютно незаконно не искат да я пуснат.
            Директорката на Дома се държи арогантно, блъска с юмрук по бюрото и майката настоява да си прибере детето, уплашена от поведението на Иларионка Христова. Няма да я пуснем!”, пънат се ченгетата, като че ли са задържали Сретен Йосич.
            Цяла нощ детето остава в Дома без майка си и адвоката, които направо са изгонени от Дома.
 
            Едва на следващата сутрин – 8 април - детето Симона е освободено от Дома с протокол на РДВР – Варна №178 издаден от Дома за временно настаняване за: „предаване на лице, настанено в ДВНМН”. В него пише, че „лицето” е предадено на майката от ст.полицай Росен Александров.
            ПРОТОКОЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА СИМОНА В ДОМА ОБАЧЕ НЯМА!
            За вечеря в Дома Симона получава въпрос: „Искаш ли кроасан?”.
            Адвокат Борислав Желязков вече е завел жалба до Варненска окръжна прокуратура за безобразните действия на служителите на ОД на МВР – Варна, с която ще търси проверка НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ Е ДЪРЖАНА НЕПЪЛНОЛЕТНАТА СИМОНА В ДОМА ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ, СЛЕД КАТО МАЙКА Й Е ТАМ С АДВОКАТА СИ!
            Ето и кои лица и при какви обстоятелства могат да бъдат настанени в Дом за временно настаняване:

 
            Симона не влиза в нито едно от тези изисквания.
            Това, че полицаите търсят бащата на Симона изобщо не е основание да се гаврят с детето, да използват откровен шантаж и да извършват напълно незаконни действия.
            Апропо, за онези, които си мислят, че бащата на Симона е търсен като „тежък бандит”, ще кажем, че това не е така, и ситуацията с него е отново полицейско „ювелирна”.
            АФЕРА ще следи случая с непълнолетната Симона и настоява незабавно прокуратурата да започне проверка на действията на полицаите, които са си позволили подобна гавра.”
            Днес в „Часът на Милен Цветков” водещият Милен Цветков продължи темата и прочете в ефир становището на ръководството на ОД на МВР – Варна. От ОД на МВР – Варна твърдят, че издирвали бащата на Симона, и … майката  и детето се били УКРИВАЛИ, и това наложило „ДА ПРИВЕДАТ” В Дома за временно настаняване 16-годишната Симона!
            За сведение на некадърниците, ръководещи ОД на МВР – Варна ще кажем, че НЯМА КАК МАЙКАТА НА СИМОНА, А И САМАТА СИМОНА ДА СА СЕ УКРИВАЛИ, тъй като детето е отишло на училище, майката изобщо не е била с изключен телефон, а точно обратното – полицай е накарал детето в полицията да изключи телефона си, и така без връзка то е стояло повече от час за ужас на майката, която му е звъняла непрекъснато, както „се е укривала” според полицията.
            Самата майка отива в Дома за временно настаняване заедно с адвокат и ЧАСОВЕ НАРЕД НАСТОЯВА ДЕТЕТО Й ДА БЪДЕ ПУСНАТО ОТ ДОМА, НО ПОЛИЦАИТЕ И АРОГАНТНАТА ДИРЕКТОРКА, БЕЗ НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ, ОСТАВЯТ ДЕТЕТО ЦЯЛА НОЩ ТАМ.
            СЛЕД КАТО МАЙКАТА Е В ДОМА И ИЗОБЩО НЕ СЕ УКРИВА, КАТО КАК ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО СА НАПЪПЛИЛИ В ДОМА, КАТО ЧЕ ЛИ ТАМ Е СРЕТЕН ЙОСИЧ, НЕ СА Я „ОТКРИЛИ”, НАЙ-ПОСЛЕ И НЕ СА Я АРЕСТУВАЛИ?! И ИЗОБЩО ВАРНЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ОТ ЛУДИ ЛИ СЕ РЪКОВОДИ?!
            В „Часът на Милен Цветков” се включи и директорката на Дирекция „Социално подпомагане” във Варна, която заяви и още нещо шокиращо – че ЕДВА ДНЕС, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА, ЧЕ Е ПОТЪРСЕНА ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, НАУЧАВА ЗА СЛУЧАЯ, А ОД НА МВР – ВАРНА Е БИЛО ЗАДЪЛЖЕНО МОМЕНТАЛНО ДА ГИ УВЕДОМИ ОЩЕ при „привеждането” на детето в Дома.
            И до този момент „корифеите на милиционерската мисъл” във Варна не са го направили.
Afera.bg
---
--- --- ---
--- --- --- --- --- 
***************
*** *** *** *** *** *** ***

Господин НЕЛЕГИТИМЕН И ПРЕСТЪПЕН Главен Прокурор Цацаров,

НАСТОЯВАМ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ПРЕЦИЗНО РАЗСЛЕДВАНЕ  
            КАКТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА МОЕТО ИЗЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО визираната ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,

            ТАКА И ОТНОСНО ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ НА ВСИЧКИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ ЛИЦА – прокурори, служители на специалните служби (най-вече ДАНС) и други,
            КОИТО в престъпен интерес на така визираните престъпни лица и престъпни формирования (формирования на организираната мафиотска престъпност)
            СА ПРЕНЕБРЕГНАЛИ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДОСЕГА НЕ СА ПРЕДПРИЕЛИ НИКАКВИ ЕФЕКТИВНИ ЗАКОНОВИ ДЕЙСТВИЯ ПО НАДЛЕЖНОТО ИНСТИТУЦИОНАЛНО ОСВЕТЛЯВАНЕ И ДЕТАЙЛНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА БРУТАЛНО ШЕСТВАЩАТА В БЪЛГАРИЯ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,
            при което ВСИЧКИТЕ
            не само да понесат съответната наказателна отговорност,
            но и да понесат съответната деликтна и репараторна отговорност.

            Тъй като така визираният казус е пределно и недвусмислено ясен,
            категорично и ясно настоявам
СПЕШНО И НЕОТЛОЖНО да възложите на съответните институции прецизно да извършат легитимните процедури 
            и да бъда своевременно уведомен за хода и резултата от тези процедури.
            Настоявам за най-строго и точно спазване на принципите и нормите на Правото!
16 Април 2014 г.                                                                 Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар