2008-06-13

С КОГО Е СОЛИДАРЕН СЪДЪТ?

Address for letters:

Ianko Iankov

Dianabad,

Block 4, ap. 38

1172 Sofia

Web site: http://iankov.info

Web site: http://iankov.com

Bulgaria

***************************

09 Юни 2008

До Административен съд-

София-град

бул. „Витоша” № 2

1000 София

Към адм. д. № 2745 /2008 г., І-во отд., 15 с-в,

съдия-докладчик Полина Якимова

(срещу Комисията за разкриване на документите

и за обявяване на принадлежност

на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби

на Българската народна армия)

До Административен съд-

София-град

бул. „Витоша” № 2

1000 София

Към адм. д. № 3066/2008 г., І-во отделение, 5-ти с-в

Съдия-докладчик Владимир Николов (срещу Министерството на вътрешните работи)

Получих вашите определителни разпореждания относно процедурните детайли по хода на предявените от мен искове и вече официално съм регистрирал своята позиция по тях.

С настоящите редове предявавам пред вас искането да осъществите съединяване на двете дела за тяхното процесуално разглеждане в един единен съдебен процес.

Аргументите и съображенията ми в това отношение са следните:

Първо, и по двете дела изходен предмет на разглеждане е посоченото т. нар. „досие”, намиращо се в архива на МВР (единият ответник по моя иск) и впоследствие предадено за съхранение в архива на т. нар. Комисия (другият ответник по моя иск).

Второ, и по двете дела изходен предмет на разглеждане е посоченото следствено дело на Софийската военна прокуратура, съгласно изричното (и потвърденото от по-горните инстанции) Постановление на която по надлежния законов ред е установено, че въпросното т. нар. „досие” е фалшификат (представлява манипулация, създадена, за да причини и реално причинила множество вредни последици на мен като гражданско лице).

Трето, очевидно е, че е налице общ деликтен фактически състав, неразделно свързан с дейността (деятелността) на два деятелни (деликтни) субекти, поради което с оглед необходимостта от цялостен съдебен анализ както на фактическия състав, така и на дейността на свързаните с него субекти, е необходимо да бъде осъществено съединяването на двата иска и тяхното разглеждане в единен и неразделен съдебен процес.

Четвърто, изтъквайки така изложените по-горе аргументи и съображения, обръщам вашето внимание върху обстоятелството, че съгласно изричния и недвусмислен текст на член 13 от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи за българската държава и в частност за българския съд е налице императивното задължение да гарантират на своите граждани ефикасни вътрешноправни средства за защита на техните права, включително и когато нарушението е било извършено от лица, действуващи в качеството си на представители на официалните власти.

Приложения: копия от настоящето мое процесуално искане за надлежно връчване на ответниците.

09 Юни 2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар