2012-11-21

Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството и на другите държавни институции! – 521



Address for letters:
Янко Николов Янков –
гражданско лице – гражданин на Европейския съюз,
Председател на Партия Либерален конгрес,
Председател на Съюза на юристите-демократи,
Председател на УС на Базисния Институт
за Проучване и защита на човешките права
Associate Professor, Doctor of Law,
European University,
Prizren Law Faculty, Prizren, Kosovo;
Дописен член (член-кореспондент) на
Българската академия на науките и изкуствата
--------------
ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172
Web sites:
=========================================================== 
21 Ноември 2012 г.

Всички карти на масата и отговорност
за престъпленията на
Специалните държавни служби,
на Прокуратурата, на Съда, на Правителството
и на другите държавни институции! – 521


Този текст е публикуван в Интернет на следния електронен адрес:


До г-н Бойко Найденов –
временно изпълняващ длъжността Главен прокурор на България,
Съдебна палата, бул. „Витоша” № 2, 1000 София
Към: рег. №14281/25.09.2006
Към: рег. №14281/2006 - 19.09.2011
(„Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, ...  № 27“)
Към: рег. №15132/2006, VІ - 17.10.2011
(„Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, ...  № 56“)
Към: рег. №15132  / 2006, VІ – 31.08.2012
(Копие от документацията, пратена до Международния наказателен съд, офис на Прокурора, Хага, Холандия)

--- *** --- 

            Господин Бойко Найденов,
            Както много добре Ви е известно, от момента на освобождаването ми от затвора на 31 Октомври 1989 г. ДО ДНЕС
            не съм спирал да настоявам да бъде потърсена наказателна и репараторна отговорност от всички престъпни дейци,
            ангажирани по един или друг начин с
            ГЕНОЦИДНАТА СТРАТЕГИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА И НА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ;

            жертви на която стратегия беха и продължават да са изключително голям брой български граждани, противници на комунистическия режим,

            сред които бехме и продължаваме да сме
            не само голямо множество български граждани с българско етнонационално самосъзнание и християнско вероизповедание (сред които съм и аз и членовоте на моето семейство и на фамилията ми),

            но и повече от един милион и половина български граждани с турско етнонационално самосъзнание и мюсюлманско вероизповедание (с които аз за първи път през живота си се запознах именно в затвора, тъй като преди това не бех познавал нито един такъв човек).  

            Както много добре Ви е известно, през изтеклия период от четвърт век нито един прокурор не е предприемал и извършвал АДЕКВАТНО разследване на тази престъпна дейност, С КОЕТО ФАКТИЧЕСКИ Е ВСТЪПИЛ КАТО СЪУЧАСТНИК ВЪВ ВИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГЕНОЦИДНА ДЕЙНОСТ.

            Както много добре е известно и на мен, и на мнозина като мен,
            през същото това време лично Вие, г-н Бойко Найденов, сте изпълнявал определени различни йерархични степени на прокурорска длъжност, но едва от неколко седмици вече изпълнявате, макар и временно, длъжността Главен прокурор;
            и както много добре Ви е известно, по силата на това обстоятелство напълно естествено на мен ми се налага, въпреки досегашната ми лична добронамереност към самия Вас,

            ПРЕДЕЛНО ЯСНО ДА ПОИСКАМ ИЛИ „ДА ВИ ЗАСТАВЯ
            ИЛИ ДА СЕ САМОДЕМАСКИРАТЕ КАКТО ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ,
            ИЛИ ДА УТВЪРДИТЕ ДОСЕГА ИЗГРАЖДАНИЯ СИ ИМИДЖ НА УВАЖАВАН ПРОФЕСИОНАЛИСТ.

***
            Така, тук и сега ще започна с текст, който само преди един ден е публикуван и има характера както на самопризнание, така и на свидетелско признание за извършена именно геноцидна дейност.
„Венцислав Ангелов

АЗ ПРЕБИВАХ И ЛЯХ КРЪВ ПРЕЗ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС

ПО ЗАПОВЕД НА ОНЕЗИ, КОИТО ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ

ПРОИЗВЕДЕ ПО-КЪСНО В ГЕНЕРАЛИ!

Публикувано на от afera
  Получихме указания от служител на Държавна сигурност да извършим арести по домовете на хората, да пребиваме същите, да им казваме да си ходят в Турция и че ако някой от тях се върне ще бъде убит! Да щадим само децата, никой друг! Пребивахме този, който намерихме скрит под легло, в гардероб…Не беше пощаден абсолютно никой. Около 30-40 души бяха натръшкани на земята с белезници, кръвта се лееше като река, счупени ръце, крака, глави, избите зъби – навсякъде се стичаше кръв, стенещи и молещи хора за помощ, но такава нямаше за никой, напротив – тези, които стенеха получаваха още удари. Пред моя поглед аз виждах не хора, а зверове и животни. Този път, ние, униформените служители , с нашите си действия преминахме всякакви нормални човешки граници!

  Казвам се Венцислав Ат. Ангелов от град Русе.
  През 1988 г. завърших СМУ ,,Ф.Е.Дзержински”  и постъпих на служба в КАТ гр. Русе. Работих там до 1992 година като младши автоконтрольор. През злополучната 1989 година се случи това, което чакам да кажа вече 23 години – ИСТИНАТА ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС. Тя е такава, каквато никой не желае повече от 23 години да КАЖЕ.
  ПРОЯВЕНА БЕ ЖЕСТОКОСТ, УНИЖЕНИЕ, ПОТЪПКВАНЕ НА ЧОВЕШКИ И ГРАЖДАНСКИ ПРАВА НА ГРАЖДАНИ НА ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, КАТО КЪМ ТЕЗИ ГРАЖДАНИ БЕШЕ ПРИЛОЖЕН ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ.

  НЕ ПРАВЕТЕ ПРИБЪРЗАНИ КОМЕНТАРИ, ПРИЯТЕЛИ, А ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, КОЕТО ЩЕ НАПИША. ТОВА Е СТО ПРОЦЕНТОВАТА ИСТИНА, РАЗКАЗАНА ВИ ОТ ЧОВЕК УЧАСТВАЛ ЛИЧНО В СЪБИТИЯТА ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1989 ГОДИНА.
  Всичко, което ще напиша тук пред вас, го правя с ясното съзнание за последствията, които ще се стоварят върху мен и моето семейство, но аз съм длъжен да го направя в името на бъдещето на моите, на вашите деца, в името на майки, бащи, баби и дядовци.

  Нека на всички вас, които четете тези редове ви стане ясно
  КОЙ организира Възродителният процес,
  кой създаде антиконституционната етническа партия ДПС,
  кой приложи икономически и политически геноцид над един хилядолетен народ.
  КУКЛОВОДИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ.
  ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ УЖ ПРЕХОД ОТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ!

  На 19.05.1989 година (датата я намерих в интернет, тъй като не си я спомням точно, но това може да се уточни) в Русе се провеждаше кръг от автомобилен рали шампионат на пътен възел ”Волов”. Беше неделя, аз бях на работа, когато по радиостанцията ми дежурният по МВР обяви тревога за целият наличен състав.
  Събрахме се в двора на КАТ. Там ни чакаха началникът на Окръжно управление на МВР подп. Енев, зам. началникът на Окръжно управление по Държавна сигурност Ал. Стефанов и зам. началникът по Народна Милиция Йордан Кръстев. Получихме разпореждания да се приберем по домовете си, да уведомим близките си, че няколко дена ще отсъстваме от домовете си и с пълно бойно снаряжение да се явим в 13.00 часа пак на същото място.
  В точния час на нашето явяване ни бе казано, че трябва да отидем до гр. Дулово, за да окажем съдействие на нашите колеги от Разград при потушаване на безредици, организирани от граждани на гр.Дулово. Потеглихме с около 20 милиционерски автомобила, около 80 служители на милицията. Малко преди Дулово, на пътя имаше изградени барикади от камъни, които ни забавиха. Един нищо не подозиращ гражданин беше жестоко пребит.
  Пристигнахме и на около 500 метра от самия град ни посрещнаха на пътя около 400 души – жени, мъже, деца, старци и старици. Един БТР, около 7-8 войничета стояха там и нищо не предприемаха, нямаше униформени служители от МВР – Разград.
  Бяха издигнати лозунги ”ДОЛУ БКП” , ”ВЪРНЕТЕ НИ ИМЕНАТА”, ”ИСКАМЕ СИ ИМЕНАТА ”.
  Началникът на милицията Йордан Кръстев се отправи към тълпата с микрофон в ръка и прикани събралите се граждани да се разотидат по домовете. Никой не го послуша, напротив – ситуацията ескалира, чуваха се закани, обиди, напрежението нарастна изведнъж. Аз бях непосредствено до Кръстев, отстъпихме веднага назад и в този момент към нас полетя дъжд от камъни.
  В този момент ние влязохме да се скрием под една спирка, където се спасихме от дъжда от камъни. Ситуацията излезе от контрол. В един момент към нас полетяха камъни и от нашата задна страна. Бяхме подложени на кръстосан дъжд от камъни. Доста колеги пострадаха с контузни рани по глави, ръце, крака…Нанесени бяха щети на автомобилите.
  Аз взех мигновенно решение, извадих служебното си оръжие, един колега до мен също и изстреляхме дузина патрони във въздуха. Тълпата започна да бяга. Не остана никой на пътя.
  Бяхме събрани, разделени на групи от по 5-6 униформени. Получихме указания от служител на Държавна сигурност да извършим арести по домовете на хората, да пребиваме същите, да им казваме да си ходят в Турция и че ако някой от тях се върне ще бъде убит!
  Да щадим само децата, никой друг!
  Това и направихме с домовете, които бяха непосредствено преди Дулово. Пребивахме този, който намерихме скрит под легло, в гардероб…Не беше пощаден абсолютно никой, всички бяха арестувани и откарани незнам в този момент къде…
  След като приключихме с поставените ни заповеди там, за тези къщи, ни извикаха в центъра на Дулово.
  Гледката която видях беше потресаваща.

  Около 30-40 души бяха натръшкани на земята с белезници, кръвта се лееше като река, счупени ръце, крака, глави, избите зъби – навсякъде се стичаше кръв, стенещи и молещи хора за помощ, но такава нямаше за никой, напротив – тези, които стенеха получаваха още удари.
  Пред моя поглед аз виждах не хора, а зверове и животни. Този път, ние, униформените служители, с нашите си действия преминахме всякакви нормални човешки граници! Нищо и никой не можеше да спре това, което се случваше.

  ЖЕСТОКОСТ, КОЯТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ФИЛМИТЕ.
  ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД АРЕСТУВАНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАХА ДАЖЕ И КОГАТО АРЕСТУВАНИТЕ И ПОВАЛЕНИТЕ НА ЗЕМЯТА СТЕНЕХА И МОЛЕХА ЗА ПОМОЩ. ТАКАВА НЯМАШЕ.

  ОТКРИХА ЕДНА ГРУПА ОТ ГРАЖДАНИ, КОИТО СЕ КРИЕХА В ГРАДСКАТА БАНЯ. ТЕ ПОСТРАДАХА НАЙ-МНОГО.
  КРЪВТА СИ ТЕЧЕШЕ И НИКОЙ НЕ ПРЕДПРИЕМАШЕ НИЩО. БЯХА ДАДЕНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ ВСИЧКИ АРЕСТУВАНИ ДА БЪДАТ НАТОВАРЕНИ НА ВОЕНИ КАМИОНИ И ГИ ОТКАРАХА В ГАРАЖА НА ПОЖАРНАТА.
  ТАМ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА СА ПРОДЪЛЖИЛИ.
  НАС НЕ НИ ДОПУСНАХА ВЪТРЕ, НО СЕ ЧУВАХА САМО ВИКОВЕ ЗА ПОМОЩ И ОТ БОЛКА.

  След всичко което се случи, ние, служителите на КАТ, ни казаха да се приберем по домовете. Останаха служителите от Криминална милиция , Стопанска милиция и част от Охранителна милиция.
  Тук искам да отбележа, че над цялата операция кръжеше един хилекоптер, в който по късно разбрахме, че е бил Димитър Стоянов, тогавашният министър на вътрешните работи.

  Тук е мястото да упомена, че едни от най-агресивните служители на всичките безобразия и извращения, които извършихме, бяха:

  - МАРИН ГЕНОВ – тогава служител в Икономическа милиция, по- късно началник на РДВР при МВР гр.Русе, възпроизведен в чин генерал за заслуги в МВР, лично по предложение на ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ.

  - ВАНЬО ТАНОВ – тогава служител на криминален отдел, по – късно служител на Стопански отдел, началник на Второ РПУ, след това зам.началник на РДВР гр. Русе, началник на РДВР гр. Русе, ВЪЗПРОИЗВЕДЕН ЛИЧНО ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ на ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ в чин ГЕНЕРАЛ за изключителни заслуги към МВР. СЕГА ШЕФ НА ЕДНА ОТ НАЙ- ВАЖНИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ В Републиката – ШЕФ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ.

  Тук е момента да кажа, че ние, служителите на МВР гр. Русе, извършихме ГЕНОЦИД и ФОРМА НА ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ В НЕГОВАТА КЛАСИЧЕСКА ФОРМА над граждани на Република България, само защото те искаха едно простичко нещо – ДА ИМ СЕ ВЪРНАТ ИМЕНАТА, ДАДЕНИ ИМ ОТ ВСЕВИШНИЯТ И ДА НЕ СЕ ОТНЕМАТ ПО ТОЗИ НАЧИН ТЯХНАТА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО.

  Тези самопризнания ги правя в момент, който ДИКТАТОРСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ искат след няколко месеца да открият офиси в съседна ТУРЦИЯ, на партията ГЕРБ.
  Аз като буден и отговорен за съдбата на българския народ гражданин не мога да допусна това да се случи – отново една диктаторска партия ГЕРБ , да излъжат, измамят и употребят доверието на едни изстрадали български граждани, прокудени насилствено от СТРАНА и РОДИНА.
  ТЕ БЯХА ЛЪГАНИ И МАМЕНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 23 ГОДИНИ. СЕГА ПАК ЩЕ ИСКАТ ОТ ТЯХ ДА ДАДАТ СВОЯ ГЛАС В ПОДКРЕПА НА ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ДОГОДИНА.
ЗАЩО ДПС до този момент не изкараха истината на бял свят, за да е ясно на всички какво се случи през 1989 година. Защото ТЕ управляваха до сега с ТЕЗИ , които извършиха всичко това.
  ТЕЗИ, НА КОИТО СЕГА СА СЛУГИ НА ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ. ТЕЗИ, КОИТО ПРИЛАГАТ ИКОНОМИЧЕСКИЯ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД , ПРИНУЖДАВАЙКИ НАД ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ СТРАНА И РОДИНА ЗА ДА ТЪРСЯТ ПО – ДОБЪР ЖИВОТ ТАМ…
 
ЗНАМ КАКВО МЕ ОЧАКВА! ГОТОВ СЪМ ДА СИ ПОНЕСА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ МОИТЕ САМОПРИЗНАНИЯ!

  ПРАВЯ ГО В ИМЕТО НА ПО – ДОБЪР ЖИВОТ ЗА МОИТЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА.
  ГОТОВ СЪМ ДА ДАМ ПОКАЗАНИЯ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И ДА ПОНЕСА ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ.
  И ПОСЛЕДНО - ИСКАМ ДА КАЖА НА ТУРСКИЯ ПРИМИЕР ЕРДОГАН: „Господин Примиер, когато правите ”дослук” с ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ, Вие ПУСНАХТЕ вълкът В КОШАРАТА!
Венцислав Ангелов“

--- *** ---

            Господин временно изпълняващ длъжността Главен прокурор,
            Превъзходно знаете, че не съм наивник, но все пак, макар и да изглежда наивно, бих искал да видя, че сте постъпил така, както повелява Правото. 
21 Ноември 2012 г.                                                             Янко Н. Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар