2008-02-01

ТОТАЛИТАРИЗМЪТ НЕ СИ Е ОТИВАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ


"Между 25.01.2008 г. и 30.01.2008 г. в село Клисурица, обл. Монтана, неизвестно лице е счупило прозорец и е проникнало в наследствен имот на софийски жител, стопанисван от 52-годишния В.И. от същото село. Извършена е кражба на маслен радиатор “Смядово” и радиокасетофон. Стойността на кражбата се изяснява. Случаят се разследва от РПУ-Монтана."
Какво е общото между призовката вляво и текста вдясно?
Опитният криминалист би отговорил: "-Почеркът!".
Да, това е почеркът на Държавна сигурност, която напомня на проф. Янко Николов Янков-Вельовски, че комунистическият тоталитаризъм не само не си е отишъл, но няма намерение дори да си тръгва (взломната кражба е в родната му къща).
Кой нормален човек ще повярва, че "днешните" "служби" най-после са решили да турят където им е мястото такива знакови фигури от върхушката на "комунистическата" (днес "социалистическа") мафия, като Димитър Иванов (шеф на VІ отдел на VІ управление на ДС), Борислав Дионисиев (зет на шефа на КГБ на СССР), и още един негов роднина (също Дионисиев, уличен в САЩ за крупни многомилионни измами). Защото именно те са лицата, посочени от проф. Янков-Вельовски през 1995 г. като участници в друга многомилионна измама - но в България.
Всъщност, идеята е друга: "другарите" искат да разберат какво е правил в течение на три месеци професорът на Запад.
Макар че не е необходимо толкова да припират - и там този голям учен, политик и човек е правил онова, което прави през последните тридесет и няколко години: разобличава пред обществеността престъпната същност на комунистическите (днес социалистически) власти на територията България.
Междувременно голяма германска телевизия излъчи в края на 2007 г. документален филм за героите от съпротивата срещу комунизма в България. Достойно място в него е отредено и на Янко Николов Янков-Вельовски.
Очевидно е, че докато има тоталитаризъм, ще има емблематични фигури като проф. Янко Николов Янков-Вельовски.
Ето защо всякакви тоталитарни напъни ще удрят на камък.

3 коментара:

  1. Анонимен2.02.2008 г., 5:33:00

    Нищо не е по-различно от това, което следва да бъде. Не може един човек да отстоява интереси на народ, който не може да осъзнае своите потребности.

    ОтговорИзтриване
  2. Самоубийството на народа продължава с пълна пара, плюс геносида, на който е подложен от продажническата поликомунистическа мафия по чужди поръчки и се получава доста трагична картинка.

    Само констатациите на положението съвсем не е достатъчно за противопоставяне и отстояване на интересите на нацията,а личния пример в действие.
    Едва ли има българин, който да не знае тези констатации, но повече от очевидно е, че никой в живота си не прилага на дело отстояване, противоборство и отхвърляне на схемата, която се явява практически една мрежа за хващане на балъците и всички си остават в нея, дори и да си отварят устата, като риби на сухо.
    Отдавна мина времето на констатациите, време е за личен пример с излизане от мрежата.
    Аз, например, не познавам такъв човек, колкото и да е окомуш в констатациите.
    СВОБОДАТА МОЖЕ САМО ДА СЕ ИЗВОЮВА, А НЕ САМО С КОНСТАТАЦИЯТА НА НЕЙНАТА ЛИПСА ДА СИ ВЪОБРЯЗАВАМЕ, ЧЕ НЕЩО ПРАВИМЕ. В ТОВА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ ЦАРЕ, НОМЕРЪТ Е ОСВОБОЖДЕНИЕ В ДЕЙСТВИЕ И ЛИЧНИЯ ПРИМЕР КАТО НА АПОСТОЛА.

    ОтговорИзтриване
  3. Та да си продължа горния коментар, който забравих да подпиша, то тука така и така никой не смее да си пъха носа и още по-малко да напише нещо и да се подпише пък съвсем. С тази народопсихология на страха не може да се прескочи дупката, както направи Левски, остави си живота, но духът му вечно ще свети.
    ВСичко е въпрос на избор, който от Господ на всеки е даден, въпреки че всички сме набутани преко сила у Матрицата.
    Тия, които могат да пливат, пливат, но и завинаги си отиват и никой не си спомня за техния живот на балъци.
    И напротив малкото еденици, които стават летящи риби и излитат от бокала на Матрицата и стават птици, са толкова малко, че се стават безсмъртни.
    Проблемът е, че като се счупи бокалът всички риби, които междувременно не са се научили да летят ще останат на сухо и ще се мяткат, мяткат с отворена уста, докато загинат. А, бокалът се е пукнал вече на много места и всеки моментт ще се разхвърчи на парчета. Да му мислат рибетата !!!
    Птиците излитат и сами умират, но високо горе в небесата.

    Въпрос на избор, колкото и да сме контролирани, това той е отреден за всеки.

    http://enkade.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване